27. kolo
03.03.2013 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Cagliari pokračuje v napínavých duelech, teď odjíždí s prázdnou

Utkání Cagliari Calcio dlouhodobě baví. Ne proto, že by v nich sardinský celek předváděl ohromující kombinace, ale spíše z jiných důvodů. Jednak v jeho utkáních planou emoce a sudí často sahají do náprsních kapes, jednak v nich padá mnoho gólů. Dnes jsme opět viděli obojí. Tentokrát to ale na body ani zdaleka nestačilo.

Pamatujete si na utkání Cagliari s turínským FC? V minulém kole jsme byli svědky dvou červených karet, sedmi gólů a mnoha překvapivých zvratů. A dnešní odpolední utkání se neslo ve velmi podobném duchu. S jediným rozdílem - střílela jen domácí strana.

A to hned v úvodu klání - již v páté minutě se po rychlé kombinaci a nešťastném zásahu hostující obrany vřítil s míčem u nohy do pokutového území záložník Taider a dělovkou pod břevno nedal brankáři Agazzimu mnoho šancí - 1:0.

Uběhla sotva čtvrthodinka a domácí příznivci se opět radovali. Zkušený záložník Alessandro Diamanti, který si pomalu vydobyl své místo ve výběru italské reprezentace, si došel k pokutovému území a z jeho strany zakroutil míč přesně za Agazziho záda podruhé!

Cagliari poslední sezonu hodně spoléhá na schopnosti mladého útočníka Saua, mladá akvizice ale dnes nestřílela přesně. Bránící Nicolo Cherubin dal Sauovi prostor, ale útočník šancí pohrdl. Alberto Gilardino hledal dobrým centrem Diamantiho, ale jeho spoluhráč na míč nakonec nedosáhl.

Druhá půle začala ve velkém stylu. Nejprve se do šance probíjel Gabbiadini, jeho šanci ale skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Michael Agazzi. O deset minut později předvedl velmi nevybíravý zákrok obránce Francesco Pisano, za což byl po právu odeslán do kabin. A Bologna se snažila své početní výhody využít. Dvacet minut před koncem pálil nejprve Gilardino, po něm se o svůj druhý gól pokoušel Taider.

Po rohovém kopu a hlavičce Sorensena se sice stav ještě neměnil, protože zasáhlo břevno Agazziho brány, ale v nastaveném čase druhého poločasu se aktivnější Bologna dočkala. Třetí zásah si připsal Cristian Pasquato, jehož obdivuhodná rána z velké vzdálenosti uzavřela velmi zajímavé utkání.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
tlaci

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
vanGomm

Bologna hraje znova doma a 2x po sobě vyhrát není lehké,takže tipnu X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele