26. kolo
24.02.2013 15:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Premiérová branka Torosidise znamenala výhru

AS v těžkém zápase s domácí Atalantou opět prohrávalo, jak bývalo za éry Zdeňka Zemana běžnou záležitostí, nakonec ale v dramatické druhé půli rozhodlo. K jeho výhře možná přispělo i vyloučení domácího Continiho. I v dnešní moderní době ale mnohé překvapuje, v jakých nemoderních podmínkách se dá fotbal hrát.

Vy, kteří jste zápas sledovali, mi asi dáte za pravdu s tvrzením, že terén na stadionu Atleti Azzuri d'Italia vypadal přinejmenším nepřipraven, jako by pořadatelé v zimě nečekali přívaly sněhu. S přibývajícím časem se navíc situace zhoršovala a hřiště začalo připomínat spíše vhodné prostory pro stavění sněhuláků.

Nicméně, oba týmy divákům nemilosrdné podmínky více než zpříjemnily a dočkali jsme se mnoha zajímavých situací. AS po výhře sídlí na osmé pozici, jelikož se dařilo i Catanii. Atalanta je patnáctá.

Při absencích Tottiho s De Rossim navlékl kapitánskou pásku stoper Nicolas Burdisso, jemuž prý hra se třemi obránci náramně svědčí. Také on ale musel sledovat, jak si Bonaventura poradil se zpracováním míče, poslal jej volnému Livajovi, který přesně zakončil. Již v sedmé minutě tedy domácí Orobici vedli.

Vlci z Říma se ale hned pustili do protiútoku a jejich snaha se jim vyplatila již ve dvanácté minutě. Aktivní Marquinho dobře napadal rozehrávku Atalanty, vybojoval míč a na hranici pokutového území se rozhodl ke střele. A provedl to tak dobře, že jeho obstřel skončil až za zády brankáře Consigliho.

Do střelecké listiny se pokoušel zapsat také Daniel Pablo Osvaldo, který sice obešel dva protihráče, ale jeho pokus skončil mimo. Útočník AS měl ale kopačky v další klíčové akci zápasu, když jeho průnik nedovoleně zastavil bránící hráč domácího celku. K zahrávání přímého kopu se postavil záložník Miralem Pjanič a přesnou ranou poslal AS do vedení!

To ale netrvalo dlouhou, neboť domácí se nevzdali. Marko Livaja odešel na hostování z Interu, kde by možná jeho služeb teď bylo záhodno. Místo toho ale talentovaný mladík střílí branky za Atalantu. Po skvělém Stekelenburgově zásahu Livaja využil podklouznutí Ivana Pirise a neomylně zakončil.

Druhý poločas již nebyl tak gólově pestrý, i když paradoxně sněhu ubylo. Jedinou branku druhé půle vstřelilo AS, které díky premiérové brance řeckého obránce Torosidise získalo své vedení zpět. Po nadýchaném centru Michaela Bradleyho zakončil reprezentační obránce z úhlu, jeho hlavička se stočila až za Consigliho záda.

Klíčovým okamžikem také byla žlutá karta pro domácího Continiho z šedesáté minuty. Krátce před koncem utkání totiž italský záložník úřadoval znovu a za faul loktem do obličeje střídajícího Perrotty inkasoval druhou žlutou, logicky tedy červenou kartu. Sudí De Marco měl v závěrečných minutách plné ruce práce, aby ukáznil emotivní zákroky na obou stranách, jeho žlutá napomenutí ale tuto funkci zvládla. Po zisku tří bodů se AS posouvá na osmé místo a trenér Andreazzoli ukazuje, že výhra nad Starou dámou nebyl náhodná.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

Atalanta 1:3 AS Roma

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

AS je nabuzené a byla by škoda to nevyužitkovat. Ikdyž chybí několik hráčů, myslím si že tři body si odvést mohou ... 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4........

Reagovat
Alberto Aquilani

Inak tu je chyba, Perrotta striedal Marquinha a nie Lamelu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xxrb97_atrom2-3_sport#from=embediframe

Taková chumelenice v Itálii? To nebylo letos skoro ani u nás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele