31. kolo
08.04.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Derby della Capitale končí remízou

Souboj o Řím nakonec vítěze nenašel. Po více než devadesáti minutách rozhodčí Mazzoleni ukončil očekávaný zápas, v němž se oba týmy trefily jednou. A samozřejmě, jak už bývá v tomto klání zvykem, dočkali jsme se i jednoho vyloučení. Oba celky měly také příležitost kopat pokutový kop. Lépe si vedl kapitán Totti.

Co dodávat k římskému derby? Slavné utkání plné emocí a vášní, napínavých momentů a v poslední době také předčasných ztrát počtů na hřišti. Poslední tři pokusy vyšly lépe Laziu, teď bylo na tahu AS. A chtělo-li pomýšlet na evropské poháry, muselo vyhrát. Nestalo se a tak se boj o pátou příčku ze strany AS pokračuje. Na ní se totiž po dnešním bodu usídlil právě Petkovičův tým. Ten byl minimálně v první půle mnohem nebezpečnější, což demonstroval krásnou vedoucí brankou záložník Hernanes. Ten měl ve druhé půli možnost poslat po Marcosově ruce Biancocelesti do vedení, ale selhal. Stejnou šanci ale dostali i Vlci a kapitán Totti předvedl, že se mýlí jen málokdy.

"Domácí" celek pod vedením Aurelia Andreazzoliho nastoupil nezvykle se čtyřmi obránci, v záloze se o distribuci míčů starali především De Rossi, Bradley a Pjanič. Na hrotu útoku nastoupilo duo Francesco Totti - Erik Lamela, které dělí celá jedna generace. Vladimir Petkovič mohl po dlouhé době zařadit do sestavy německého útočníka Miroslava Kloseho, šanci dostal i mladík Onazi. Místo naopak nezbylo na Libora Kozáka.

Míč do běhu dostal Erik Lamela, který využil zaváhání Lorika Cany a hledal zpětnou přihrávkou nabíhající spoluhráče, ale včas se vrátil stoper Stefan Radu a balon odkopl. Po neúspěšně rozehraném rohovém kopu se dostalo do protiútoku Lazio, které si vědělo rady o mnoho lépe. Obrana Giallorossi věnovala Hernanesovi až příliš mnoho volného prostoru, čehož brazilský záložník dokonale využil - jeho technická střela skončila přesně na místě, kam Maarten Stekelenburg dosáhnout nedokázal - 1:0 pro Lazio.

Biancocelesti byli při chuti, další ráznou střelu Luliče vytěsnil brankář Stekelenburg jen se vší námahou. V těchto fázích hry se zdálo, že AS neví, jak přesně reagovat a ztrácí půdu pod nohama. Tu naopak nacházel soupeř, kterému se rychlé kombinace dařily mnohem lépe. První dějství ostře sledovaného utkání zakončil kapitán Totti, který vystřelil velmi přesně, jeho spolupráce s Florenzim neskončila gólem jen díky skvělému Marchettimu.

Začátek druhé půle opět nezklamal. AS se sice tlačilo do zakončení, ale zapomnělo na obrannou činnost. Po nešikovném odvracení míče zahrál v pokutovém území rukou Marquinhos a sudí Mazzoleni nařídil pokutový kop. Tím by AS zřejmě ztratilo celý zápas. Dnes již jednou skórující Hernanes ale nabízenou šanci nevyužil!

Daniele De Rossi nebyl dnes zcela ve své kůži a tak se jeho střídání útočníkem Mattiou Destrem nelze příliš divit. Kýžený efekt se dostavil téměř okamžitě, třebaže ne zásluhou italského útočníka. S Pjaničovým průnikem do vápna neměla obrana Lazia mnoho pochopení a tak se na tradičním stadionu kopala druhá penalta. Postavil se k ní zkušený Francesco Totti a se štěstím stanovil průběžný remízový výsledek.

Hráčům Giallorossi jako by narostla křídla a hráli mnohem efektivněji. Zvláště argentinský talent Erik Lamela se dostával do nebezpečných situací čím dál častěji. Obrana Lazia je ale nakonec vždy zvládla zpacifikovat. Po Tottiho ráně musel nadvakrát zasahovat Federico Marchetti, k němuž se nebezpečně blížil Alessandro Florenzi. A nyní se dostáváme k oblíbenému a tradičnímu rituálu - udílení červených karet. Dnes si jednu vysloužil Giuseppe Biava, který v rámci jedné desetiminutovky obdržel dvě žluté karty.

Možná největší šanci druhého poločasu měli na svědomí dva hráči. Rohový kop zakroutil Francesco Totti přímo do Marchettiho brány, kam si ještě naskakoval osamocený Erik Lamela. Nejlepší střelec týmu ale dnes večer svůj účet nerozšířil a poslal míč nad branku!

Vyhrocený závěr nabídl ještě jednu šanci Tottiho, znovu ale výtečně zasáhl brankář Federico Marchetti. Římské derby tak končí remízou a můžeme říci, že spravedlivou. Ta ale mnoho neřeší, Lazio je díky zaváhání milánského Interu páté, AS musí bojovat dál. Ze sedmého místa to ale vůbec nebude jednoduché.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (22)

Přidat komentář
scr

posledni tri derby nedopadly dobre, ale tentokrat se to zlomi a AS vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Já tipuji 1:0 pro As Řím!

Reagovat
smazaný uživatel

AS tohle musí vyhrát! 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

A je tu další díl římského Derby della Capitale!!! Samozřejmě přeji AS a doufám, že svého odvěkého rivala pokoří, poberou 3 body za výhru a přiblíží se pohárovým příčkám!!! Tip 2:0

AS ROMA !!!

Reagovat
scr

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jasný...neprohra Lazia

Reagovat
smazaný uživatel

jojo presne naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec sázím na remízu + remíza v Manchesteru a jako bonus jsem přidal výhru Sevilly, tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

no vyjde ti jen sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

cože si říkal???

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
kris_kros

Polcas 2

Reagovat
kopajda

AS bylo jasně lepší a zasloužilo si uršitě vyhrát, žel neproměněných šancí. Rozhodčí v prvním poločase pískal pro SS, v druhém poločase už to kazil na obě strany. Nutno podoknout, že pokud byla penalta u vyrovnávacího gólu sporná, tak v 75. minutě po faulu na Lamelu byla jasná; pokopl si míč a obránce ho jasně vzal přes nohu....

Reagovat
rezba

Reagovat
Pipo123

Len treba povedať že AS nemalo strelu až do penalty, potom ich to nakoplo, do 60 minuty boli úplne mimo. V prvom polčase sme mohli zvýšiť na 2:0 ak by Stek skvele nechytil Luličovu strelu, potom tá osudová penalta to zlomila. Jasne lepší boi, keď hrali o jednoho naviac a to sa dalo čakať.

Reagovat
rezba

Možná přímou střelu na bránu neměli, ale spousta náznaků a zblokovaných střel tam byla. Lazio celý zápas strašně defenzivní. AS bylo lepší v držení míče i kombinaci po celý zápas a závěrečná půlhodinka... chyběla tomu jen branka.

Reagovat
rezba

na druhou stranu, pokud by Hernandes proměnil penaltu, bylo po zápase. DDR znovu v derby zklamal, především skluz ke konci poločasu na Kloseho(?) mohl být klidně oceněn červenou kartou.

Reagovat
Pipo123

Samozrejme máš pravdu, inak sa asi zhodneme že to bolo najslabšie derby v posledných rokoch. Ono po tú penaltu to bolo hrozné, atmosféra slabučká, až ku koncu sa fans hecli a tak isto aj hráči.

Reagovat
rezba

Derby della Capitale není pohledné skoro nikdy . Je to derby a hraje se na krev. To by mi až tak zase nevadilo . Atmosféra derby jde rok od roku dolů. Nesvědčí ji pondělní termíny. Pomalu(ale jistě) se z tribun vytrácí tiffosi. Support na úrovni zápasu s Catanií (nevím jak měli zvukové mikrofony). Represe za pyro, údajně směli fans pronést pouze vlajky na tyčích s dutým toporem a další a další...

Snad se podaří postavit vlastní stadion. Útulný a bez atletické dráhy. S lepší akustikou a pak by to zase mohlo vypadat jako dřív

Reagovat
rezba

Totti 227

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bohužel Derby della Capitale nemá vítěze. Remíza nic neřeší a víc určutě potěšila Lazio. Nu co se dá dělat. AS Roma to teď bude mít s postupem na pohárové pozice ještě těžší.

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/rom-vs-laz-wawsport-Au7orQYLmwLxUDAk?start=3.424

Tak derby moc pěkných akcí nenabídlo....snad jen gól Lazia, Hernanes to trefil parádně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele