33. kolo
21.04.2013 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Poslední celek tabulky zaskočil Římany

Zdá se, jako by AS Řím pátou příčku ani nechtělo. Dnes odpoledne se mu nabízela ideální příležitost pojistit si evropské poháry, Vlci jí ale nevyužili. Bodovali jen napůl, jeden bod totiž nechali Pescaře.

Před utkáním byla role favorita jasně přidělena domácímu týmu. Římanům se na Stadio Olimpico daří, dnes sem navíc zavítal poslední tým tabulky. Pescara ale nesložila zbraně a po čas první půle byla Římanům důstojným soupeřem. Nedorozumění v obranných řadách navíc po chvíli potrestal Gianluca Caprari, kmenový hráč právě giallorossi. Druhý poločas se AS snažilo vyrovnat a jeho snaha slavila úspěch díky střídajícímu Mattiu Destrovi. Víc ale Římané nezvládli a jejich místo zabírá Inter Milán.

Už ve druhé minutě Pescara ukázala, že nehodlá nečinně přihlížet aktivnímu domácímu týmu a poprvé zahrozila. Sforzini ale po chybě obrany neproměnil velkou šanci. Tottiho úvodní navštívenka proletěla kolem Pelizzoliho tyče, zkušený brankář se ale již o chvíli později mohl radovat.

První střelu brankář Stekelenburg ještě vyrazil, ale nevysoký Gianluca Caprari využil nepozornosti stoperů a hlavičkoval za záda bezmocného Holanďana. Olympijský stadion oněměl, tohle čekal málokdo. Caprari zachoval úctu ke svým někdejším barvám a gól neslavil.

Na druhé straně uvolnil veterán Francesco Totti svého kolegu Florenziho, mladý rychlík ale napálil jen dobře reagujícího Ivana Pelizzoliho. V obdobné pozici se po výtečné kombinační hře ocitl také nabíhající Daniele De Rossi, místo jasného zakončení po Tottiho nahrávce ale ještě hledal nabíhající spoluhráče a celou akci tím sám zlikvidoval. Za první půli nemůžeme svěřencům trenéra Andreazzoliho upřít snahu, nicméně Pescara měla štěstí a dobře bránila.

V druhé části přišla v útoku AS velká změna - na plac se dostal ve formě hrající Mattia Destro, který naposledy zářil v Coppa Italia. Také dnes byl na hrací plochu poslán s jediným účelem - otočit nepříznivý vývoj. A povedlo se mu to hned vzápětí. Po centru se dostal k míči v nepřehledné situaci v pokutovém území a přesnou ranou překonal bezmocného Pelizzoliho - 1:1.

Po Togniho faulu na Erika Lamelu se k míi z nebezpečné vzdálenosti postavil kapitán Totti, ale Pelizzoli svou roli zvládl a skóre se neměnilo. V další velké příležitosti se objevil opět Daniele De Rossi, ani tentokrát ale jeho rána gólovou radost hráčům AS nepřinesla. Nenudil se ani Maarten Stekelenburg, který musel vybíhat proti střele Sforziniho.

Deset minut před koncem utkání hrozil argentinský útočník Erik Lamela, svou početnou sbírku branek ale nerozšířil. V závěru utkání dal trenér Andreazzoli šanci také mladíčkovi Lópezovi, takže obranu Pescary čekaly chvíle proti pěti útočníkům! Pescara dává šanci mladým hráčům a jeden z nich mohl rozhodnout také dnes - střídající Federico Di Francesco ale nevyzrál na efektivně zasahujícího Stekelenburga. AS se díky konečné remíze propadá na šestou příčku, Pescara je stále poslední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 delfiny podla predpokladov bezpecne doplavali k brehom Serie B

Reagovat
smazaný uživatel

Nic než 3 body pro AS Roma se nepředpokládá a tak to taky dopadne .... Tip 2:0

AS ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu to ....

Reagovat
smazaný uživatel

Homosexuální tým, co nebyl schopný porazit žabaře, který bych snad i já porazil s papučema na nohách... Můžu těm křovákům z Římu nadávat jak chci ale opět jsem se nechal nachytat kurzem 1.16 a právě tento kurz mi vzal balík jak už to tak bývá.

Reagovat
Il Principino

Ale jdi ty brepto.

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš dávat kraviny alespon si to budeš pamatovat odborníku

Reagovat
smazaný uživatel

Posranej Řím

Reagovat
REPLIKATOR

Hnus

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xz76ge_roma-vs-pescara-1-1-match-highlights_sport#from=embediframe

Dávat na tiket zápas s kurzem 1.16??? Největší sázkařská hovadina..sice tak za desetilitr člověk 1600 vyhraje, ale to riziko a pak ta nasranost? To mi za to nestojí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele