36. kolo
07.05.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Thereau jediným střelcem, historie se opakuje

V posledním vzájemném střetnutí se za husté mlhy radovalo Chievo, jedinou branku vstřelil až tři minuty před koncem Sergio Pellissier. Dnes se historie opakuje. Chievo vítězí, rozhodující gól padl opět až v závěru utkání.

Chievo Verona překvapilo favorita utkání a velmi dobrou obranou se propracovalo až k závěrečnému gólu. Z toho se raduje Cyril Thereau, jehož branka dala Chievu jistotu záchrany. Naopak domácí tým Stadio Olimpico zklamal a jeho účast v evropských pohárech je na vážkách.

Hlavní rozdíl mezi oběma celky vytyčily již úvodní minuty - AS se snažilo dostat soupeře pod tlak, jeho nahodilé nakopávané balony v kombinaci s přílišným počtem přihrávek se notně lišily od jednoduchého pojetí veronského týmu. Spolehlivé zákroky stoperů jistil snad ještě přesnějšími zásahy brankář Puggioni, který se na čistém kontu Coriniho svěřenců podílel lví měrou. Řím působil bezradně a centry do pokutového území nenalézaly ani jednoho z adresátů.

První branky jsme se mohli dočkat po půlhodině utkání, když si Ivan Piris naběhl na pas a přesnou nahrávkou našel v pokutovém území připraveného Pabla Osvalda. Brankář Puggioni ale vytasil první ze svých mnoha fantastických zákroků. Na šance chudý první poločas uzavřela dělovka Francesca Tottiho, se kterou si Puggioni rovněž poradil.

Jinak ale souhra AS působila chaoticky a bez jakékoli invence. Patrně si toho všiml i trenér Aurelio Andreazzoli, po jehož proslovu v šatně se jeho svěřenci představili v aktivnějším stylu. Tři minuty po změně stran se do útoku prohnal mladík Mattia Destro, jehož zakončení si Puggioni pohlídal. po sérii rohových kopů se do výhodné střelecké pozice dostal kapitán Totti, jehož tečovanou střelu zastavilo břevno!

Aktivita domácích Vlků se projevovala spíše na číslech rohových kopů, jinak se vysocí stopeři Chieva neměli čeho obávat. Do velké šance se sice dostal mladičký Dodo, ale jeho pokus zastavila hostující obrana. Po střídaní Miralema Pjaniće, jehož místo zaujal Erik Lamela, se Chievo velmi organizovaně bránilo a šetřilo cenné chvíle nakopávanými míči. Proti bývalým spoluhráčům se na pár momentů postavil také domácí záložník Michael Bradley. Ani Američan ale svému celku příliš nepomohl. Marcosův centr sice našel nabíhajícího Alessandra Florenziho, ale jeho pokus z voleje mířil hodně vysoko nad Puggioniho bránu.

Závěrečná křeč už domácím Vlkům nepřinesla žádnou útěchu - ba naopak. Opět byli popraveni gólem z konce zápasu. Chievo se dostalo do rychlého protiútoku, dravě se hnalo za míčem a nakonec mohlo slavit - za Lobontova záda míč dostal špatně hlídaný Cyril Thereau. Jeho branka určila nečekaného vítěze a šance AS na Evropskou ligu se rapidně snižují.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
freakmarena19

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1, AS čakajú ťažké zápasy, tak ak chce udržať na pohárových pozíciách, bude musieť Chievo poraziť. Tip 3:1(Osvaldo,Lamela,Totti) FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Kristepane, AS ROMA pěkně tápe .... Takhle si tu EL nezahrajou ....

Reagovat
smazaný uživatel

no není to krasa ? Roma nestoji za nic ,

Reagovat
REPLIKATOR

Šašci

Reagovat
smazaný uživatel

Zahrajou si EL... stačí vyhrát pohár nebo skončit 6 a mít před sebou Lazio a nebo skončit 5 noo zato Inter už je v píči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele