7. kolo
07.10.2012 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím se vzpamatovalo z debaklu

Krátce po obědě se na Stadio Olimpico ukázala Atalanta. V poklidném tempu i bez Daniela De Rossiho však podlehla domácímu AS, a to především kvůli svým neproměněným šancím.

Oba týmy se dnes odpoledne chtěli zotavit ze svých nedávných neúspěchů. Oba týmy zničili turínské kluby. Domácí AS prohrálo s jasně lepším Juventusem o tři branky, Atalanta dostala od turínského FC dokonce pět gólů. Zdeněk Zeman projevil silnou nespokojenost s výkony hráčů jako Daniele De Rossi, Nicolas Burdisso nebo Daniel Pablo Osvaldo. Zraněni byli navíc Miralem Pjanič a Dodó. Atalanta má mnohem větší starosti se základní sestavou, mimo hru byli ze zdravotních důvodů například Stendardo, Capelli, Carmona, Pinto a Manfredini.

Domácí byli aktivnější hned v úvodu, nebezpečně střílel navracející se Michael Bradley, hned po něm mířil mimo volný přímý kop kapitána Tottiho. Jak už bývá v týmech Zdeňka Zemana běžné, po nedorozumění domácích obránců vnikl do vápna Germán Denis. Celou akci před Stekelenburgem odvrátil Marquinhos. Holandský brankář byl nucen zasahovat také o chvíli později, když se Moralézův přímý volný kop dostal k Schelottovi, jeho hlavička ale mířila mimo. Denis byl velmi aktivním hráčem, jeho rána ale mířila také o kousek vedle.

Po De Lucově nahrávce mohla Atalanta otevřít skóre, Moraléz ale nepochopitelně přestřelil! Hosté své šance neproměnili, na řadě tedy byli domácí. Erik Lamela si vyměnil míč s Tottim a zakončil přesnou střelou přes brankáře Consigliho - 1:0 pro domácí AS. První poločas ukončila šance Giallorossi, když našel Erik Lamela Mattiu Destra, italský útočník ale nemířil přesně.

Jen chvíli po nástupu do druhého poločasu si dlouhý mí zpracoval Florenzi a napálil jej jen o pár centimetrů vedle Consigliho brány. Tottiho ránu ze čtyřiceti metrů Consigli s námahou vytěsnil mimo nebezpečí. Po další ráně Tottiho se vedení AS již zdvojnásobilo. Destrovo zakončení ještě Consigli vyrazil, míč se ale připletl do cesty Bradleymu, který jej poslal zase zpět za brankářova záda - 2:0.

Mattia Destro byl velmi aktivním hráčem, chybí mu ale gólové vyjádření. Také ke konci zápasu testoval Consigliho reflexy a opět to dopadlo lépe pro hostujícího brankáře. Atalanta dnes také vstřelila gól, ten Denisovi kvůli ofsajdovému postavení uznán nebyl. Špatnou poziční hru projevil opět obránce Ivan Piris. Závěrečnou akcí bylo zakončení Tottiho, Consigli se ale už překonat nenechal. AS je prozatím páté, Atalanta klesá na osmnácté místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady musí už AS na 100% brát 3 body. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/hirek-politika/romata20hig-3o8gPICGgKbyaefm

Atalanta dobře zabíjela ze začátku, gól si zasložila dát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele