16. kolo
08.12.2012 20:45 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Domácí Giallorossi přestříleli Montellovu Fiorentinu!

Sobotní večer nám nabídl vskutku atraktivní zápas, který opravdu naplnil vysoká očekávání. Do Říma se vrátil legendární Vincenzo Montella, který z pozice soupeřova trenéra hodlal obrat domácí Vlky o body. To se mu ale nakonec nepodařilo, Řím vyhrál 4:2.

Těžko soudit, kdo byl před zápasem v roli favorita. Římským Vlkům sice domácí prostředí svědčí, ale jejich obrana občas doslova vyzývá k otestování. Tím spíš, že se Fiorentina prezentuje ofenzivním fotbalem. Nutno ale dodat, že Fialkám chyběl například Stevan Jovetič, jeden z jejích největších útočných klenotů. Bez něj Fiorentina poslední dobou ztrácí dech. A došel jí také dnes, AS vyhrálo o dvě branky.

Sudí Luca Banti přivedl na trávník dvě jedenáctky, které ale doznaly velkých změn. Za Fiorentinu nenastoupil například Jovetič, jeho místo v útoku tak převzal Cuadrado. Fialkám chyběl také záložník Pizarro, bývalý Říman. I přes možnost využít navrátilce Stekelenburga s De Rossim se do základní sestavy dostali Tachtsidis s Goicoecheou.

První změna skóre se uskutečnila již po sedmi minutách. K zahrávání přímého volného kopu se postavil Francesco Totti, který nahrávkou našel Tachtsidise. Po jeho snaze skórovat se k míči nakonec dostal stoper Leandro Castán, který se mohl radovat z první branky utkání.

AS Řím ale dlouhodobě trápí obranná fáze a tato slabina se ukázala také nyní. Borja Valero nacentroval do malého vápna a protože si obránci Vlků nerozuměli, na brankáře Goicoecheu se řítili tři volní hráči soupeře. Šťastným střelcem byl nakonec obránce Roncaglia.

Gólové hody ale měly ještě dlouho pokračovat. Další stránku v nich napsal kapitán Totti. Pjaničův centr sklepl na mladíka Destra, který mu pozornost oplatil. Il Capitano prokázal cit v zakončení a přesnou střelou dostal svůj tým do vedení!

Ruben Olivera poté neudržel emoce na uzdě a šlápl na protihráče Pjaniče, nikdo ze sudích si ale jeho prohřešku napoprvé nevšiml. Naopak, žlutou kartu za protesty dostal Panagiotis Tachtsidis. Na hrotu AS nastoupil opět mladý útočník Destro, který v posledních zápasech zpravidla rozhoduje zápasy. Nyní se ocitl ve velké šanci, ale Viviano byl velmi dobře připraven.

V další velké šanci se ocitli postupně Pjanič a Tachtsidis, ani jeden z římských záložníků ale přesně nezakončil. V tuto chvíli svému brankáři vydatně sekundovala obrana. Mattia Destro měl dnes mnoho šancí, ale ani jednu z nich neproměnil. Příkladem budiž akce Římanů krátce před poločasem, také v ní ale skvěle zasáhl brankář Viviano.

Když už chtěli někteří fanoušci před poločasem odcházet, kapitán Totti dal jasně najevo, že by to byla chyba. Ze vzdálenosti asi třiceti metrů napřáhl a tvrdou ranou míč poslal za záda marně plachtícího Viviana - 3:1.

Ve druhém dějství napínavého utkání se představili dva hostující hráči, Montella se rozhodl oživit hru Fernandézem a El Hamdaouim. A právě při volbě druhého jmenovaného hráče měl velké štěstí. Necelou minutu po svém nástupu na hřiště se El Hamdaoui zapsal mezi střelce, když do sítě dopravil Valerův centr a Fiorentina snížila.

Okolo šedesáté minuty se Destro dostal do dvou velkých šancí, díky nimž mohlo AS svému soupeři opět odskočit. Nejprve ale svůj projektil poslal jen do nohou výborně chytajícího Viviana, poté míč namířil těsně vedle Italovy brány. Po Tottiho rohovém kopu pálil mimo bránu Pjanič a svého spoluhráče v neúspěšném dobývání Vivianovy brány napodobil také Destro. Tomu se dnes opravdu nevedlo a trenér Zeman jej nahradil Pablem Osvaldem. Na hřiště se dostal také záložník De Rossi.

Hosté se ale nevzdávali a po Toniho šanci zahrozil také Cuadrado, kterého ale zastavil obětavý Castán. Haris Seferovič se po rohovém kopu ocitl sám před Goicoecheou, kterému ale v tísni pomohl záložník Michael Bradley. To byl klíčový zákrok, protože Řím vstřelil ještě jednu branku. Na rozdíl dvou gólů završil bohaté utkání střídající Pablo Osvaldo, kterému v přečíslení nahrával dnes skvělý Francesco Totti. Domácí tak mohou slavit další cennou výhru, která je posunuje na čtvrté místo. Fiorentina je sice pátá, ale má stejný počet bodů. Další za nimi je Lazio, které hraje svůj zápas v neděli.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

Fiorentina potáhne z Olimpica s výpraskem, ale i tak budou Vincenza fanoušci vyprovázet potleskem

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že si AS konečně zvyká na Zemanův styl, dnes to byla paráda teď jenom nedopustit překvapení ve Veroně, porazit AC a Neapol a snad bude za se o něco líp skvěle Zdeňo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Kdyby to dneska skončilo 8:2, asi by se nikdo nedivil.

Tohle měla být ta Montellova mašina?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Fiorentinu nesmíme odepisovat po jednom nepodařeném utkání...je bez Jovetiče prostě poloviční. Pokej, až bude úplně fit, znova to bude velmi silný celek s dobrou defenzivou....

Reagovat
Francesco Totti AS

já tomu věřím včera to ale bylo špatné z jejich strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Un capitano c´e solo un capitano,un capitaaaaano c´e solo un capitaaaano Dnes paráááda !!! 4.výhra v rade...konečne sa rozbiehame,,ešte vyhrať posledné 2 zápasy pred vianocami a bude dobre NO TOTTI NO PARTY dnes Fiorentina pukla jak nič ,, však to kľudne mohlo skončiť aj 6:2 :D Destro čo zahodil to bolo nemožné FORZA GIALLOROSSI !!!!!!!! len tak Ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Zdenek Zeman

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman do repre!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne proboha, jen ne ještě tady. Ani jako recese.

Reagovat
smazaný uživatel

38 golov najlepsi utok v lige zaujimave......este keby jedneho stopera praveho obrancu a tvoriveho klasickeho stredneho zaloznika tak by to bolo este lepsie....tento rok aspon EL by mohla byt

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=9tT58dlo14k

Francesco Totti - 2 góly + 2 asistence. V jeho věku pěkný výkon, přesto si myslím, že už by pomalu mohl předat svojí roli někomu mladšímu....

Reagovat
Francesco Totti AS

Pjaničovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele