35. kolo
04.05.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Osvaldo šokoval Florencii

Dlouho to vypadalo, že Řím ubrání remízu proti lépe hrajícímu soupeři, nakonec si ale z renesančního města odváží cenné tři body. V nastaveném čase o nich rozhodl ve skvělé formě hrající Pablo Daniel Osvaldo.

Oba týmy snily o zlepšení své pozice. Fiorentina ztrácela na Milán jen bod a chtěla bojovat o třetí místo, na AS Řím tlačí zlepšující se Udinese a Inter Milán v honbě za Evropskou ligou. Večerní klání by se dalo označit jako souboj proti vlastním, do něhož se jen na hřišti zapojili Pablo Daniel Osvaldo, bývalý hráč Fialek a trojice Luca Toni, David Pizarro a Alberto Aquilani coby někdejší Římané. K nim se přidal ještě Vincenzo Montella, úspěšný trenér Violy a bývalý útočník Vlků.

Po třiadevadesáti minutách se ale bude radovat právě Pablo Osvaldo. Kritizovaný útočník AS nyní fanouškům dokazuje, že by byla škoda jej vyřadit ze základní jedenáctky. Přesto se nemůžeme zbavit myšlenky, jak dokáže být fotbal krutý. Viola byla minimálně po čas druhé půle jasně lepším týmem a ke skórování jí často chyběl je krůček.

Jako první mohli přesto udeřit hosté z Říma. Přímý volný kop patří k oblíbeným disciplínám Francesca Tottiho, což kapitán Vlků dokázal již po čtyřech minutách. Viviano v brance domácích byl ale na jeho ránu připraven a stačil ji vyboxovat. Na bránu Lobonta pálil zastřelující se Stevan Jovetić, kterému chyběla razance. Do přímého ohrožení se branka Bogdana Lobonta dostala také po akci Cuadrada s Borjou a jen výtečný zákrok Nicolase Burdissa zabránil prvnímu gólu.

Po půlhodině hry se ve vzdušném souboji srazili Gonzalo Rodriguez s Bogdanem Lobontem, z čehož pramenilo dlouhé ošetřování náhradního brankáře AS. Rumunský brankář hrál klíčovou roli také při krásné akci domácího výběru, kdy konečky prstů vyrazil střelu Stevana Jovetiće. Do druhé půle již ale nastoupil Zemanem oblíbený Mauro Goicoechea.

Ve druhé půli brána Maura Goicoechey přitahovala útočné akce domácích jako magnet a AS se stěží bránilo. Viola zapnula ofenzivní motory na nejvyšší otáčky a obrana Vlků častokrát nestíhala pokrývat její střely. Krajní beky Giallorossi proháněl především Adem Ljajić, který si s míčem dělal vše, co se mu zachtělo. Jen gól vstřelit nedokázal. Často tomu ale pomohl výtečný zákrok brankáře Goicoechey. Prosadit se mohl také David Pizarro, jehož rána těsně minula tyč.

Do ojedinělé šance pod soustavným nátlakem Fiorentiny se dostal Pablo Osvaldo, jeho chvíle ale měla přijít až v závěru. Pískot diváků se šířil celým stadionem Artemia Franchiho poté, co sudí Mazzoleni neodpískal De Rossiho ruku v pokutovém území. Jednalo by se patrně o penaltu a navíc měl zástupce kapitána již jednu žlutou kartu na svědomí.

V další dobré pozici se ocitl Pablo Osvaldo o pár minut později, ale místo nahrání na lépe postavené spoluhráče Marquinhose a Tottiho volil samostatné zakončení a selhal. Rozhodnout mohl bývalý Říman, chilský záložník David Pizarro, ale jeho ránu zastavila branková konstrukce. Z následného protiútoku byl Pjanićův pokus sražen na rohový kop. A z něho Řím udeřil. Neočekávané vyústění po jasném průběhu klání způsobila Osvaldova hlavička, kterou rozhodl o prohře svého bývalého klubu. AS Řím přečkalo místy drtivý nápor soupeře a slaví tři body. Ty jej udržují ve hře o kýžené páté místo, Fiorentina zůstává čtvrtá.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4.............

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Il Principino

Forza Roma 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
smazaný uživatel

Brávo AS ROMA !!!

I když to v hodině dvanácté ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele