10. kolo
30.10.2011 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

US Lecce - Novara Calcio 1:1

Nováček bere bod proti Lecce, oba góly padly v prvním poločase. Hosté tak po sérii špatných výsledků částečně napravili svou reputaci a dál bojují o záchranu.

Deset minut před poločasem poslal domácí tým do vedení mladíček Rodney Strasser, penaltu na opačné straně poté v cenný bod proměnil Marco Rigoni, jeden z tahounů nováčka z Novary.

Utkání se zpočátku vyvíjelo lépe pro hosty, ve dvou šancích se ocitl právě Rigoni, ale ani jednu proměnit nedokázal. Pro domácí Lecce přišla první větší komplikace už po čtvrthodině hry, kdy musel z důvodu zranění střídat Andrea Esposito, jehož vzápětí nahradil Nenad Tomovič.

Další velkou šanci na brzké vedení v zápase spálil Andrea Mazzarani, který svou hlavičku poslal vedle bránu Lecce. Za neproměnění šance hosté o chvíli později pykali. Skvělým centrem našel Cuardado hlavu Rodneyho Strassera, který poslal domácí do vedení - 1:0 pro Lecce.

Před poločasem ale bylo srovnáno, Djamel Mesbah fauloval ve vápně Rigoniho a sám postižený se postavil ke značce pokutového kopu. Mesbah obdržel žlutou kartu, Rigoni zamířil přesně a vyrovnal - 1:1.

Ve druhém poločase byli zpočátku aktivnější domácí, kteří se snažili strhnout vedení na svou stranu. Andrea Bertolacci našel Corviu, ale útočník Lecce se prosadit nedokázal. Stejně si útočník vedl po nahrávce Mesbaha o pět minut později. Hrdinou zápasu se mohl stát mladý Rodney Strasser, odchovanec AC Milán ale svou střelou branku Lecce minul.

Tři body chtěla také Novara, snažil se o to především aktivní Riccardo Meggiorini. Ani jeden z jeho pokusů ale síť nerozvlnil. Neujala se ani střela Bertolacciho, ani dvě šance vysunutého obránce a veterána AC, Massima Odda. Oba celky se tak rozcházejí s bodem na kontě, Novara je v pásmu sestupu, protivník z Lecce sídlí na předposlední pozici.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele