17. kolo
08.01.2012 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

US Lecce - Juventus FC 0:1

Na špičce italské ligy nezaváhal ani Juventus, který zvítězil na hřišti posledního Lecce 1:0. Jedinou branku obstaral na stadionu Via del Mare útočník Alessandro Matri.

Lecce, které by se konečně rádo odlepilo ze spodku tabulky, začalo překvapivě aktivněji a mělo první šanci zápasu. Přímý kop doplachtil až k Giacomazzimu, proti kterému musel vytáhnout dobrý zákrok Gigi Buffon. Ještě předtím než došlo k této šanci, bylo Lecce nuceno poprvé střídat, a to už v páté minutě. Zranil se totiž Strasser a do hry musel Olivera. Také trenér Staré dámy Antonio Conte byl nucen sáhnout brzy ke změně, útočníka Quagliarellu nahradil Matrim a ten se mu následně odvděčil první a zároveň jedinou brankou utkání. Matri byl ve správném čase na správném místě a vlastně jen dokončil dobrou práci jeho kolegy Vučiniče - 1:0 pro Juventus.

Domácí celek se nepoložil, naopak stále se snažil zaměstnávat obranu Juventusu co to šlo. Velkou smůlu měl Muriel, jemuž byl, pro něj v nepravou chvíli, odmáván ofsajd. Znovu se musel činit také Buffon, tentokrát si poradil s Di Micheleho střelou.

Po změně stran bylo i nadále lepší Lecce. Druhou branku sice mohl vstřelit Marchisio, ovšem to by musel přesněji mířit. Pak měl ale opět plné ruce práce Buffon. Oddův přímý kop nepříjemně tečoval Olivera a nebýt Buffona, byl by stav srovnán. Stará dáma měla štěstí i v dalším okamžiku, Oddo znovu zahrával přímý kop a tentokrát uchránilo Buffona břevno! Mezitím si zkoušel vymodlit penaltu Vučinič, ale u sudího nepochodil.

V závěru utkání chtěl přeci jenom Juventus vstřelit druhý gól. Benassi ale vychytal v tutovce Matriho a jelikož jeho spoluhráči žádnou branku nevstřelili, zůstal stav utkání 1:0 pro Juventus až do konce. Stará dáma tedy odpoveděla na výhru Milána a nadále má stejný počet bodů jako obhájce prvenství.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA LECCE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele