37. kolo
06.05.2012 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese je po výhře nad Janovem, který bude muset ještě bojovat o záchranu, třetí

Janov bude muset bojovat o záchranu až do poslední minuty letošního ročníku. Rozhodla o tom dnešní prohra v Udinese, která naopak domácím zařídila osamostatnění na třetím místě, a tím pádem nejlepší výchozí pozici před posledním kole v bitvě o Ligu mistrů.

Utkání přitom dnes nemělo pro Udinese nejrůžovější start, když už po deseti minutách hřiště opustil zranění Pinzi. Toho si vzal tzv. do parády Juraj Kucka, který za svůj faul dostal žlutou kartu. Sebastien Frey si pak připsal první zákrok odpoledne, když likvidoval nepříjemnou střelu Pasqualeho. Nebezpečný byl rovněž Antonio Di Natale, který parádním volejem olízl brakovou konstrukci.

29. minuta se stala osudnou pro Juraje Kucku, který naběhl do Diega Fabbriniho a po druhé žluté kartě se musel poroučet ze hřiště. Když pak z výsledného trestného kopu nádhernou ranou otevřel skóre Di Natale, byla to pro Janov dvojnásobná pohroma. I v deseti však přesto hosté zahrozili a ve 36. minutě mohli překvapivě srovnat - z rychlého protiútoku ovšem nakonec v zakončení branku těsně minuli. Ve 38. minutě se nicméně situace pro Grify nijak nelepšila, protože přišla druhá červená karta. Netradičně ji dostal tahoun mužstva Palacio, který si patrně po neodpískaném faulu neodpustil několik nevhodných slov na adresu hlavního sudího Tagliaventa, jenž neváhal a okamžitě tasil rudý kartónek. Palacio se sice snažil vysvětlit, že pokřikoval na svého spoluhráče Morettiho, ale neuspěl.

Ve druhém poločase tak museli hrát hosté o devíti mužích, a tak byla myšlenka na bodový zisk, který by znamenal záchranu, takřka utopická. V 65. minutě naopak pojistil vedení Bianconeri Floro Flores. Ten využil centru Basty a z voleje umístil míč pod břevno. Svou branku nicméně neslavil, protože v Janově dříve hrál. V 69. minutě si poprvé pořádně zachytal také Samir Handanovič, nicméně Jankovič ho z trestného kopu nepřekonal, a Udinese si pak již v poklidu dokráčelo za třemi body.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

janov uz je zachraneny, kedze lecce vcera prehralo, ze?? janov ma o 3 body viac a lepsie vzajomne zapasy s lecce...ci sa mylim???

Reagovat
smazaný uživatel

Vzájomné zápasy sú 0:0 a 2:2, a myslím, že tu sa ale góly na ihrisku súper nepočítajú tak ako v LM atď, a tak rozhoduje skóre, ktoré ma lepšie Lecce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele