6. kolo
02.10.2011 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese směle kráčí vzhůru, poráží Bolognu 2:0

Skvělý start do sezony zažívá Udinese, vyhrává doma důležitý zápas se silnou Bolognou. Obrana na Stadio Friuli dokázala udržet útočníky hostí na uzdě a bere tři body.

Dobře pracující obranu domácích nedokázali překonat Marco Di Vaio, Robert Aquafresca, ani Diamanti, za 'Zebry' naopak skórovali Benatia a kapitán Antonio Di Natale. První šanci zápasu měl právě Benatia, střela obránce ale nakonec mířila mimo bránu, stráženou Federicem Agliardim. Bologna měla i trochu smůly, po čtvrthodině se zranil obránce Antonsson a na hřiště musel veterán Simone Loria.

Hlavičku Torjeho po Di Nataleho centru zlikvidoval opět Agliardi a neujala se ani Koneho rána. V dalších dvou šancích měl prsty opět Di Natale, ale štěstí mu dnes tolik nepřálo. Po půlhodině hry se ale přece jen dostali domácí hráči do vedení, Ferronettiho roh přetavil hlavou v branku aktivní Benatia a Udinese vedlo 1:0.

Di Natale střílel ze všech možných úhlů, jeho projektil ze třiceti metrů ale vytáhl opět skvělý Agliardi. V další pozici se objevil Armero, ani tento záložník ale brankáře nepřekonal. Krátce před poločasem po nahrávce Dušana Basty zazvonila levá tyč, autorem byl opět Di Natale. V prvním poločase tedy padla jen jedna branka.

Ten druhý začali domácí aktivněji, Chilan Mauricio Isla vybídl ke skórování Di Nataleho, jeho střelu ale domácí obrana zastavila. Bologna se snažila o odpověď, po centru Raggiho hlavičkoval nebezpečně Kone, mířil ale vysoko nad bránu. Za Udinese se snažil prosadit Gabriel Torje, ale nevedl si o mnoho lépe.

Ke konci zápasu začali být hráči hostí nervózní, projevilo se to v zákroku Diega Peréze v pokutovém území, kde fauloval pronikajícího Armera. Rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu a Di Natale se tentokrát už konečně prosadil - 2:0 pro Udinese.

Isla ani Asamoah své šance neproměnili a Udinese tak může slavit další cennou výhru. Ta ho za určitých okolností může poslat do čela tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele