9. kolo
26.10.2011 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - Udinese Calcio 2:0

Neapol doma porazila lídra tabulky Udinese Calcio 2:0 a připravila ho o průběžné prvenství. Svěřenci kouče Mazzarriho rozhodli o výhře už v prvním poločase, kdy se trefili Ezequiel Lavezzi a Christian Maggio.

Neapol se hned v úvodu dožadovala pokutového kopu, Basta zatáhl za dres jednoho z domácích, ale rozhodčího píšťalka zůstala němá. Azzurri vstřelili první branku v 17. minutě, ovšem Hamšík stál při přímém kopu v ofsajdu a pomezní si toho všiml, branka tedy nebyla uznána. Každopádně to netrvalo dlouho a stadion San Paolo se mohl začít radovat. Tři minuty po neuznané brance sklepl Cavani míč Lavezzimu a Argentincova skvělá volej znamenala vedení 1:0. Samir Handanovič inkasoval po neuvěřitelných 407 minutách bez obdrženého gólu. Domácí branka notně nabudila a Handanovič s Ferronettim museli řešit další závěr ve vápně Udinese.

Lídr tabulky měl velkou možnost na vyrovnání po rohovém kopu, Floro Flores střílel přes hlavu a Morgan De Sanctis bravurním zákrokem uchránil domácím jednobrankové vedení. De Sanctis se vyznamenal i o chvíli později, kdy lapil střelu Asamoaha. Těsně před koncem poločasu, přesněji ve 44. minutě, vstřelili domácí druhou branku zápasu. Dzemailiho centr dopravil do sítě nekompromisně hlavou Christian Maggio.

Po změně stran měl opět více práce Samir Handanovič, proti Dossenově pokusu zasáhl bezchybně. Za chvíli mohli vsítit třetí branku Lavezzi s Hamšíkem, ale Handanovič dalším dobrým zákrokem brance zabránil. Udinese se proti dobře organizované obraně Neapole špatně prosazovalo, zvláště když chyběl Di Natale. Výjimku představoval pouze Ferronetti, který hlavou minul branku. A když před koncem z brejku nedal branku Dossena, skončilo utkání vítězstvím Neapole 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj o čelo?

Reagovat
scholes18

myslis ze ak vyhra Udinese tak to nebude boj o celo tabulky??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Článek byl vydán před zápasem Juventusu a vyznívá to tak obojetně ten nadpis, ale tj fuk

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc Neapoli............Juve v čele YES

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele