16. kolo
18.12.2011 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Udinese si zpět první místo nevzalo, Lazio ho obralo o body

Další sledované utkání, které slibovalo napínavou podívanou. Střelci na obou stranách a týmy, které vyznávají ofenzivní fotbal spolu s dobrou obranou. To byl trhák mezi Laziem a Udinese.

Floro Flores otevřel skóre zápasu, za Lazio srovnal Lulič. Pro změnu potom skórovalo Lazio, když se trefil Miroslav Klose. Bod pro Udinese nakonec vystřelil Pinzi.

V minulém ročníku bojovaly tyto dva týmy o místo v Lize mistrů, rozdělovalo je pouze skóre, které nakonec přálo Udinese. Dnes večer chtělo Lazio oplatit hořké chvíle lídru tabulky. Velkým mínusem bylo mnoho zraněných. Mimo hru byli například Marchetti, Mauri, Brocchi nebo Konko. Soupeř byl oslaben o Codu, Barreta nebo Badua. Mezi základní jedenáctku nepatřil pro dnešní večer ani Antonio Di Natale, jenž byl šetřen do dalšího kola. V něm totiž čeká Udinese přímý souboj o čelo, v souboji kola se střetne s Juventusem Turín.

Bizzarri se musel činit hned v úvodu, prověřil ho Dušan Basta. Po nahrávce Floro Florese mohl střílet Kwadwo Asamoah, ale klíčovou roli v jeho neúspěšné střele sehrál Mobido Diakite. Kdo nepotká hráče Juventusu na hrací ploše, to bude s určitostí Mehdi Benatia, jenž po žlutém napomenutí za faul na Sculliho nebude moci nastoupit.

Aktivní Udinese se dočkalo vedení, když se před půlhodinou odehraného času trefil hlavičkující Floro Flores - 1:0 pro Udinese.

Radu se vložil do Islovy střely, kterou pro Chilana zprostředkoval Torje. Lazio se také dočkalo branky, vsítil ji po krásné akci Senad Lulič. Záložník, který původně přišel do týmu coby obránce, využil nepřítomnosti obránců Udinese a z hranice vápna překonal Handanoviče. Srba měl lépe bránit především Dušan Basta.

Po změně stran to bylo pro svěřence Francesca Guidolina ještě horší. Tommaso Rocchi skvěle našel polského rodáka a Miroslav Klose nekompromisně zakončil - Lazio dokonalo obrat a vedlo 2:1.

Římané byli po vedoucí brance mnohem živější, což se projevilo také díky Hernanesově aktivitě. Další kousek do své knihy zářezů mohl přidat opět Klose, který se stále ukazuje jako skvělý hrotový útočník, schopný rozhodovat zápasy. Hernanesovu akci ale tentokrát do úspěšného konce dotáhnout nedokázal.

Antonio Di Natale - kapitán a hrající legenda Udinese. Tento muž nakonec na hřiště přišel, aby pomohl spoluhráčům v naději na zlepšení výsledku. Právě ten našel skvělou nahrávkou Pinziho, který propasíroval míč pod Bizzarrim - 2:2.

Ve skvělé šanci se postupně objevili Giuseppe Sculli a Tommaso Rocchi, ale Samir Handanovič držel akcie Udinese celkem vysoko. V nastaveném čase se za 'Biancocelesti' mohl prosadit Gonzalez, ale nedokázal přesně zakončit. Lazio je tím pádem čtvrté, na záda se dívá právě dnešnímu soupeři.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele