31. kolo
07.04.2012 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Lazio nakonec udolalo Neapol!

Velmi šťastný večer právě prožívají příznivci Lazia, neboť jednak jejich městský rival ostudně nestačil na Lecce a jednak jejich miláčci dokázali porazit nebezpečnou a silnou Neapol.

Tento zápas by také mohl být označován jako souboj třetího se čtvrtým týmem, tedy přímý boj o Ligu mistrů. Zdá se, že bohaté příspěvky a prestiž získá spíše římský celek. Biancoceleste totiž porazili o dvě branky Mazzariho tým a upevnili si své postavení v tabulce.

Oba týmy provázejí zranění, domácí nemohli postavit Kloseho, Diase, Matuzalema nebo Luliče. Hosté se museli obejít bez Zunigy, Gargana, Maggia nebo Rosatiho.

Už po devíti minutách mohli domácí udeřit, Konkův centr nakonec dostal do brány nově nastupující Antonio Candreva a poslal domácí do vedení- 1:0.

O chvíli později mohl vyrovnat Edinson Cavani, ale brankář Marchetti skvěle vyběhl a zasáhl. Z následné dorážky se neprosadil Slovák Marek Hamšík. Spolupráce Cavaniho s Lavezzim opět ke gólu nevedla, tak musel na druhé straně zasahovat De Sanctis. S Ledesmovým pokusem si ale poradil.

Neapol zachránil bývalý hráč Lazia, Makedonec Goran Panděv. Patičkou jej skvěle našel Ezequiel Lavezzi a Panděv už neměl se zakončením žádné větší problémy - 1:1.

Zajímavou se jevila změna Hernanese, jehož nahradil Gonzaléz. Tímto tahem se Mauri posunul více do ofenzivnější linie a možná tak zachránil Lazio od ztráty bodů. Ani ne minutu po změně stran mohl velkou satisfakci pocítit Panděv, tentokrát se ale jeho střela do brány nevešla. Stejně se vedlo na druhé straně Candrevovi, který šel po chybě Hamšíka sám na De Sanctise, ale nakonec neuspěl. Veterán v bráně Partenopei zasahoval také při šanci Rocchiho, i zde byl ale úspěšný a držel šance svého týmu stále velmi vysoko.

Ty ale drasticky zpřetrhal Mauri, jemuž ofenzivnější role evidentně více sedla. Navíc se prosadil opravdu krásným způsobem - centr Radua se dostal až k bývalému hráči Udinese a ten jej kopem přes hlavu poslal do míst, kam De Sanctis nedosáhl - 2:1 pro domácí.

A ještě jednu branku mohli dnes diváci vidět. Deset minut před koncem zápasu se totiž Lazio dostalo po faulu Britose na Rocchiho k zahrávání penalty, kterou bezpečně proměnil Cristian Ledesma a elegantně pojistil výhru domácích. Lazio opět předvedlo sympatický a kolektivní výkon, který by ho mohl posunout až k branám Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
mastakillah

Zápas o 6 bodů. Teď je nutností vyhrát a dothnout se. Liga mistrů musí být příští sezónu na Sao Paulo bezpodmínečně...Forza Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele