38. kolo
13.05.2012 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

SS Lazio - Inter Milán 3:1

Lazio otočilo ostře sledovaný duel s Interem, ale v tabulce skončilo až na čtvrtém místě za Udinese, které svůj duel zvládlo. Nerazzurri nasměroval do vedení jejich nejlepší střelec Milito, ovšem po změně stran skórovali Kozák, Candreva a Mauri!

Inter tak zakončil sezonu až na šestém místě, ale zahraje si alespoň Evropskou ligu. Ve finále italského poháru, odkud vede vstupenka do Evropy, se totiž střetnou Juventus s Neapolí, které skončily v lize výše, než Inter.

Do nesmírně duležitého utkání vstoupili aktivněji domácí, ale žádnou větší příležitost si stejně jako jejich soupeř nevypracovali. Až po půlhodině hry se začali dít zajímavé věci. Ránu Guarína vyrazil Bizzarri na rohový kop a za chvíli se stejný "minisouboj" opakoval. Guarínovi podruhé rána zdaleka tolik nesedla a Bizzarri mohl v poklidu kontrolovat. Střelecký účet utkání načal ve 44. minutě, tedy těsně před odchodem do šaten, hostující Inter! Stalo se tak po faulu na Maicona, po kterém Nerazzurri kopali pokutový kop. Rozjetý Diego Milito ho proměnil a Inter vedl po prvním poločase na Olympisjkém stadionu 1:0.

Příznivý výsledek pro Stramaccioniho svěřence vydržel do šedesáté minuty. Pak totiž zahrávalo Lazio rohový kop, Ledesma posadil míč na hlavičkujícího Kozáka a český útočník nekompromisně srovnal na 1:1. Netrvalo to dlouho a Lazio dokonalo obrat! Antonio Candreva vystřelil nechytatelně k tyči a na Olympijském stadionu propukla další vlna radosti - 2:1 pro Lazio.

Hosté se pochopitelně nechtěli s výsledkem smířit a vrhli veškeré síly do útoku. Osm minut před koncem zápasu měl na kopačce vyrovnání Maicon, ale Bizzarri fantastickým zákrokem zneškodnil jeho neméně fantastickou střelu. Závěrečný nápor se Interu nedařil, Lazio úporně bránilo a v nastaveném čase nakonec definitivně rozhodlo. Kozákův obstřel Castellazzi vyrazil a volný Mauri dorážkou zvýšil na konečných 3:1! Lazio potvrdilo čtvrté místo, ale na vytoužené třetí, zajišťující předkolo Ligy mistrů, nedosáhlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 Pohary jsou tam

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 (maicon,millito2,pazzini) INTER

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
snuff24

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

krasna 2 lazio na to nema velka marodka :-)

Reagovat
smazaný uživatel

0:12

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák 2 zápasy v základu 2 góly, mohl by dostávat od příští sezony už konečně víc šancí, popřípadě hostovačka..

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelny co tady Inter prom*dal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele