18. kolo
15.01.2012 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Atalanta BC 2:0

Lazio sice splnilo povinnost, ale vítězství 2:0 má poněkud trpkou příchuť. Atalanta sehrála s Rejovými svěřenci více než vyrovnanou bitvu, avšak dvě osudová zaváhání sudího Bantiho stála bergamský celek body. V prvním poločase se neprávem kopala penalta, ve druhém byl zase zcela nesmyslně vyloučen obránce Lucchini.

Zápas byl hned od začátku velmi vyrovnaný, šance se v úvodu příliš nerodily. První zajímavý okamžik přišel ve dvacáté minutě. Obránce Stefan Radu přepadl ve vápně přes Masiella, pádu hodně přidal a sudí Luca Banti mu to "zbaštil". Záložník Hernanes penaltu proměnil a akrobatickým kouskem branku řádně oslavil - 1:0 pro Lazio. Bohužel brazilský středopolař musel kvůli zdravotním potížím ještě do poločasu vystřídat, jeho místo na hřišti zaujal Matuzalem. Atalanta hrála s Laziem vyrovnaně, sama si ale větší šanci vytvořit nedokázala. Germán Denis byl sice v nadějné pozici, ovšem na branku vyslal jenom lehkou střelou, se kterou neměl Marchetti sebemenší problém. Něco podobného se odehrálo i na konci prvního poločasu, ve vápně pálil Lulič. Hradbu těl sice překonal, jenže tlumenou ránu brankář Consigli v pohodě lapil. Poločas tedy skončil kontroverzním vedením domácích Biancocelesti 1:0.

Pakliže hráči Atalanty cítili křivdu za průběh prvního poločasu, ve druhém dějství se to ještě zhoršilo. V 52. minutě totiž Rocchi jasně nafilmoval pád přes Lucchiniho a hlavní sudí Banti opět naletěl. Nešťastníkovi Lucchinimu ukázal žlutou kartu a jelikož už byla druhá, musel obránce Atalanty ze hřiště. Celá situace ještě měla dohru v podobě povedeného přímého kopu Matuzalema, ten netrefil branku hostí jen těsně. Stejný hráč měl o pár minut další šanci, ale branku hodně přestřelil.

Čtvrthodiny před koncem měl na kopačce pojistku útočník Klose, ten těsně před Consiglim lehce zasáhl míč hlavou a brankář s velkými problémy situaci ustál. O chvíli později se zjevil sám před brankou Atalanty Rocchi, brankáře Consigliho zkoušel obejít, ale ten se nenechal. V tomto momentu ovšem pochybil pomezní, který neodmával zřejmý ofsajd. Atalanta se i v oslabení držela, nicméně šance si žádné nevytvářela. V nastaveném čase se ve vápně dobře zorientoval Miroslav Klose a střelou k tyči definitivně rozhodl o vítězství Lazia nad Atalantou 2:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip Lazio vyhraje o gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele