12. kolo
20.11.2011 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma šokovala Udinese, vyhrála 2:0!

Udinese nedokázalo porazit Parmu, ta naopak vstřelila dvě branky a velmi tím pomohla Juventusu, který je tak prvním v tabulce. Odchovance turínského giganta měl velký podíl na ztrátě Udinese, první branku má na svědomí Biabiany.

Udinese mělo velkou šanci se osamostatnit, kdyby totiž Juventus prohrál a v Parmě by body brali hosté, tak by se do dalšího týdne mohli hráči kolem Di Nataleho radovat z průběžného prvenství. Ani jedno se ale nestalo, Di Natalemu jakoby vyschl střelecký prach a Udinese na to doplácí. Parma šokovala své fanoušky a zároveň dokázala udržet čisté konto.

Nutno říci, že i statistiky stály proti týmu trenéra Guidolina, jenž v Parmě vyhrál naposledy roku 2006. Trenér Guidolin vyměnil strany, dva roky poté trénoval právě Parmu a zná ji tedy velmi dobře. V dresu Parmy se objevil hvězdný Sebastian Giovinco, ale do hry nemohl zasáhnout útočník Floccari.

První velkou šanci měl Antonio Floro Flores, jeho střelu ale skvěle vytáhl brankář Mirante na roh. Na druhé straně hrozil záložník Galloppa, jehož opět skvělým zákrokem zneškodnil brankář Samir Handanovič. Skvělou spolupráci dvojice Basta - Isla zakončoval opět Floro Flores, ale ani tentokrát se skóre zápasu neměnilo. Těsně před skončením prvního poločasu pálil nad bránu Di Natale, také neúspěšně.

Pár minut zbývalo do naplnění hodiny hracího času, když se Parma ujala vedení. Sebastian Giovinco skvěle našel z rohového kopu hlavu Biabianyho, jenž nikým nehlídán v klidu zakončil - 1:0 pro Parmu.

Poté přišly dvě šance Udinese, obě z dílny mistra Di Nataleho. Ale skórovat mu nedovolil ani jednou opět skvělý Mirante. Parma poté promeškala šanci na zdvojnásobení svého vedení. Biabiany přesprintoval dva hráče Udinese a předložil míč Giovincovi, které ale skvělým zákrokem pohlídal Mehdi Benatia. Zasloužené vedení ale Parmě neuniklo, Basta fauloval ve vápně pronikajícího Biabianyho a sudí nařídil penaltu, kterou Giovinco proměnil - 2:0 pro Parmu.

Dnes mělo prostě duo Biabiany - Giovinco svůj den a kdyby druhý jmenovaný proměnil při protiútoku skvělou nahrávku toho prvního, mohlo to být o tři branky. Ale neproměnil, takže stav zůstal 2:0 pro Parmu. To znamená, že Udinese minimálně na týden ztrácí vedoucí pozici.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele