29. kolo
25.03.2012 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Novara Calcio - US Lecce 0:0

Lecce i Novara pouze remizují, vzájemný zápas nepřinesl ani gól. Výsledná remíza tak znamená, že oba týmy nadále zůstávají v sestupové zóně, ze které není snadného úniku.

Z nudného fotbalového utkání mohlo být srdcervoucí drama se šťastným koncem pro Novaru, ale na konci nastavení nedokázal střídající Takayuki Morimoto přesně zakončit. Místo slávy jej tak čeká ještě pořádný kus práce, chce-li se s kolegy prát v Serii A ještě další rok.

Případný gól mohl rozhodnout utkání v posledních fázích zápasu a Novara by tak vyhrála třetí utkání v řadě. Nestalo se, a proto se fanoušci mladého týmu musí i nadále strachovat o holé bytí.

Ve velké šanci se ukázal Marco Rigoni, který společně s Giuseppem Mascarou hodně zlobil obranou hostí v čele s brankářem Benassim. Ani Porcari s Pescem nedokázali přesně zamířit a poločasová přestávka by se zdála jako vhodná záminka k útěku většiny fanoušků dobrého fotbalu.

Za Lecce se po celé utkání snažil skórovat především nadějný Luis Muriel, jehož kvalit i talentu si všiml už mnohý skaut předních italských týmů. Společně s Juanem Cuadradem a veteránem Di Michelem pořádně větrali domácí obranu. Gól ale nevstřelil ani jeden z nich.

Střídající Daniele Corvia znamenal opět nebezpečí, se kterým si ale brankář Ujkani vždy poradil. V nastaveném čase mohla Novara udeřit s definitivní platností. Nejprve nebyl daleko od vstřelení branky Andrea Caracciolo, o minutu později musel Benassi vytáhnout parádní zákrok proti Morimotovi. To se mu povedlo a tak se oba týmy rozešly za nezajímavého stavu.

Ve výsledku sídlí Lecce na osmnácté pozici, od sedmnácté Parmy jej dělí pět bodů. A Novara je hned za Lecce, k záchraně by potřebovala v devíti zápasech ještě alespoň šestnáct bodů. Boj o nesestupové příčky bude ještě velmi zajímavý.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele