2. kolo
11.09.2011 12:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Parma FC 4:1

Stará dáma v novém stylu! Prosby všech fanoušků Juventusu byly vyslyšeny, nové posily se prosazují a celá hra má výsledky. První zápas na domácím stadionu pro tým Antonia Conteho dopadl více než dobře. Celkové skóre 4:1 hovoří za vše a Juve dává najevo, že se s ním tentokrát opět musí počítat.

Do tohoto zápasu šel sice turínský velkoklub v roli favorita, nicméně předvedená hra i výsledky v přípravě naznačovaly mírný pesimismus. Otázka dne tedy byla, jestli dokáže Juventus konečně zabrat a ukázat svou hrou, že i v tomto ročníku chce patřit do elitní špičky.

V sestavě domácích se objevilo mnoho nových tváří a jejich nasazení se trenérovi vyplatilo už po pár minutách hry. Po čtvrthodině byl celý stadion svědkem kombinace dvojice Pirlo - Lichtsteiner a švýcarský obránce se stal prvním hráčem Juve, který na novém stadionu v rámci Serie A skóroval. Hosté z Parmy sice dali ve dvou posledních návštěvách Turína hned 7 branek, ale v úvodu utkání nebyli schopni vystřelit na svatyni Gigiho Buffona ani jednou. Když už se Sebastian Giovinco pokusil o útok, zůstával často osamocen a tak jeho snaha vycházela na prázdno. Spolupráce Barzagliho s Matrim přinesla těsně před poločasem ještě jednu šanci, ale útočník ‚Bianconeri‘ hlavou branku netrefil.

Po přestávce se snaha Parmy o vstřelení branky ještě zvýšila, Giovinco znamenal neustálé nebezpečí pro celou obranu Juventusu. Matriho výkony se podle trenéra zhoršovaly a tak povolal Mirka Vučiniče, který ho nahradil.

Celá hra dostávala svižnější tempo a domácí za to byli odměněni. Kapitán Del Piero nahrával Pepemu a ten zvýšil už na náskok dvou gólů. Hrálo se hodinu a Juventus byl při chuti. V útoku velel opět Alex Del Piero, 15 minut po druhé brance udělal prostor pro novou posilu, Artura Vidala a ten chytrou střelou zvýšil na rozdíl třídy. Parma vypadala unaveně, bez energie a tu jí rozhodně nedodal ani režisér turínské hry Andrea Pirlo. Krásným lobem našel Claudia Marchisia a ten už si věděl rady - 4:0 pro Juventus.

Na konci utkání byl za faul ve vápně vyloučen obránce De Ceglie, ale tou dobou na zvrat už čas nezbýval. Za Parmu snížil po uplynutí řádné hrací doby z penalty Sebastian Giovinco, ale vzhledem k výsledku a předvedené hře se odplaty rozhodně nedočkal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
robertWHU

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Parma si 1poločas ani neškrtla!!! Toto utkání musíme vyhrát...Obrana na 1,až na pana De Ceglieho

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se říká někoho vymazat... Škoda jen té červené karty toho De Ceglieho,ale ta pramenila už z laxsního přístupu ke hře na konci rozhodnutého matche...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele