9. kolo
25.10.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

'Stará dáma' usedá opět na trůn!

Juventus dokázal zvládnout zápas s Fiorentinou a alespoň na pár hodin se vrací do čela tabulky. Vytváří tím tlak na Udinese, ale také na Sinišu Mihajloviče, trenéra florentského velikána.

'Bianconeri' zápas zvládli, získali tři body a vstřelili více než jednu branku. Navíc hru kontrolovali. Jen jediný cíl hráči 'Juve' nesplnili - nedokázali uhlídat Stevana Jovetiče, jenž vyrovnával. Góly Bonucciho a Matriho ale na vítězství stačily.

Jak bývá v posledních zápasech Juventusu zvykem, díky podpoře domácích fanoušků a magické příchuti nového stadionu, turínský velkoklub zabral už od začátku a na Fiorentinu se vrhl se vší silou. Už v šesté minutě musel Artur Boruc vytasit skvělý zákrok proti Simone Pepemu, jehož do velké příležitosti poslal Mirko Vučinič. Další hezkou kombinaci zakončil Claudio Marchisio.

Juventus v těchto fázích utkání jasně dominoval, o čem svědčí také střela Mirka Vučiniče z úvodní desetiminutovky. Náznak gólu se vznášel ve vzduchu. A po právu, protože po Pirlově rohu se do balónu opřel Arturo Vidal a Boruc míč neudržel v náručí. V tu chvíli se své šance chopil obránce domácích, Leonardo Bonucci a pohotově poslal míč do sítě - 1:0 pro Juventus.

Hosté jakoby byli opařeni, nedokázali najít správný klíč k obraně Juventusu a sami v defenzivní složce značně zaostávali. Artur Boruc by si dnes mohl připadat jako pohyblivý terč, neboť byl hráči 'Staré dámy' ostřelován téměř každou minutu. Nejprve to byl dvakrát Vučinič, poté Matri a Pepe.

Důvodem ztráty bodů je ale u Juventusu neschopnost projevit svou dominanci vstřelenými góly. A to se projevilo také dnes. Fiorentina ukázala více než jasně, jak ošidné může být jednogólové vedení v zápase. Hned minutu po začátku druhého dějství se po Vargasově rohu dostal k hlavičce nejnebezpečnější muž 'Violy', Černohorec Jovetič. Juventus si měl vzít varování věcí budoucích, ale obranu to zřejmě nevyděsilo.

Mělo, protože o deset minut později už zahřmělo. Střídající Alberto Gilardino totiž skvělou nahrávkou našel právě Jovetiče, jenž si dal záležet na zpracování a chladnokrevně zakončil - 1:1.

Charakter týmu a svou důležitou práci se ale rozhodl jen o deset minut později předvést Alessandro Matri. Po Pepeho průniku a nahrávce si právě italský útočník vzal míč pod kontrolu a rozhodl se ho důkladně seznámit s prostorem za zády brankáře Boruce - 2:1 pro domácí.

Zápas pokračoval ve stejném tempu až do závěrečného hvizdu sudího, po kterém se mohl celý stadion radovat - Juventus je zpět na první příčce průběžné tabulky. Na jak dlouho?

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to pude.. doma

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomhle kole už budeme před Juve.. Remíza jak bejk.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda stejně jako Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, zítra jasná 1...Nebude to bůh ví co za výkon,ale 2:1, nebo 3:1 pro milovný JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1.poločas byla pecka...ve 2.poločase to už drhlo...ale Juve si jasně zasloužili 3body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele