15. kolo
10.12.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mutu šokoval Palermo!

Jakoby se dnes rozstříleli bývalí hráči Fiorentiny. Nejprve se za Inter trefil Pazzini, v dalším zápase dal branku útočník Adrian Mutu, který ve Fiorentině také strávil několik úspěšných let. Navíc jeho branka znamenala překvapivou výhru Ceseny.

Palermo sice vyhrálo šest zápasů na domácí půdě, ale dnes byla tato úspěšná série pokořena. A to soupeřem nečekaným a možná podceňovaným - Cesenou. Jejímu překvapivému kousku napomohlo vyloučení Muňoze v dresu Palerma.

Palermu se naprosto nedaří na hřištích soupeřů, zato vše vyvažuje svou formou na 'La Favorita'. Zápasy jako na houpačce pomalu přestávají dělat fanouškům dobře, dnešní zápas jim na radosti nepřidal. Nutno podotknout, že Palermo sužuje rozsáhlá marodka, týkající se především útočné části týmu. Mimo hru jsou například Igor Budan, Abel Hernandez nebo Eran Zahavi. Hosté přijeli bez brankářské jedničky Antonioliho, jehož na marodce doplnili Martinéz, Comotto nebo Lauro s Coluccim.

Adrian Mutu dnes opravdu řádil a brankář Benussi měl doslova plné ruce práce. Nejprve musel zneškodnit nepříjemnou střelu rumunského útočníka, poté vytáhl famózní zákrok při zlikvidování další veteránovy šance. Palermo dnes předvádělo od začátku nejistý výkon, který musel častokrát hasit až na poslední chvíli brankář Benussi. V další velké šanci se objevil Brazilec Eder, ale bránu přestřelil.

První velkou šanci Palerma měl na starosti Acquah. I když měl šanci nahrávat na lépe postaveného Miccoliho, zvolil střelu a přestřelil. Benussiho opět prověřil Candreva a Palermo stáhlo ze hry nevýrazného Bačinoviče, jehož nahradil Bertolo. A to se ukázalo být velmi zajímavým tahem trenéra Mangii. Právě spolupráce nově příchozího středopolaře vedla k velké šanci Palerma, kterou zakončil Matias Silvestre. Ravagliu ale nepřekonal.

V další šanci se ocitl Ghezzal, ale branku netrefil. První žlutou kartu uviděl Muňoz za faul na pronikajícího Edera a následně přišla pro Palermo rána ještě horší - z rohu si míč našel hlavu Mutua a Rumun se po hodině hry prosadil - 1:0 pro Cesenu. Když se Palermo nadechovalo k odporu a zvrácení zápasu, přišel další trest - druhou žlutou a tím pádem červenou kartu viděl obránce Muňoz a naděje Palerma na bodový zisk se začaly rozplývat. Poslední šanci na zvrácení mělo opět Palermské eso jménem Fabrizio Miccoli, ale ani tentokrát nebylo Palermu přáno.

Jedna dlouhá série tak končí, Cesena překvapivě ale zaslouženě odjíždí se třemi body. Pro Palermo to znamená zatím šestou příčku, Cesena se pomalu zvedá, ale ani zlepšení jí nestačí na lepší, než osmnácté místo v průběžné tabulce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele