38. kolo
13.05.2012 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - US Lecce 1:0

Před jihoitalským Lecce stál složitý úkol. Vyhrát velkým rozdílem a doufat v porážku Janova. Ani jedno se nakonec nevyplnilo a Lecce tak sestupuje do nižší soutěže. V dnešním utkání nestačilo na domácí Chievo Verona, zápas rozhodl jedinou brankou český záložník Kamil Vacek.

Chievo bylo v domácím zápase lepším týmem a jako první si vypracovalo jasnou gólovou příležitost. Sardův střelecký pokus skončil na tyči Benassiho branky. Ve 34. minutě bylo Lecce blízko překvapivému gólu, Di Michele zblízka pořádně protáhl domácího brankáře Puggioniho. Z následného rohového kopu musel Puggioni znovu zasahovat a i tentokrát byl úspěšný.

Ve 48. minutě chyběl Di Michelemu kousíček aby poslal Lecce do vedení. Na druhé straně si naskočil na dobrý balón Morero, ale na stadionu Bentegodi stále platil nerozhodný výsledek 0:0. O vítězi utkání nakonec rozhodla branka Kamila Vacka dvanáct minut před koncem. Bývalý Sparťan vykouzlil povedenou přízemní střelu a Benassi musel poprvé lovit míč ze své sítě - 1:0 pro Chievo.

Tento vývoj někteří nezvládli, jako třeba Gonzalo Suarez. Ten uviděl po faulu na Théréaua červenou kartu a Lecce muselo dohrávat o deseti mužích v poli. V této situaci Lecce překvapivě sahalo po vyrovnání. Di Michele obešel Puggioniho a toho zastoupil na brankové čáře Morero! Lecce vyrovnat nedokázalo a z Verony odjíždí s nepořízenou, navíc sestupuje do Serie B.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
MacekKlacek

Kamil

Reagovat
smazaný uživatel

Jen skoda, ze toho moc za sezonu nenahral, ale snad se pristi sezonu usadi v zakladu na stalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele