32. kolo
11.04.2012 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - US Lecce 1:2

Nesmírně zajímavý výsledek se urodil na Sicílii, kde fotbalisté Lecce porazili místní Catanii. Po svěřence trenéra Serse Cosmiho jde o další bodový zisk, po kterém je už záchranná příčka na dosah. Lece přitom dokázalo otočit zápas až dvě minuty před koncem.

V prvním poločase předváděly oba celky velmi opatrnou hru. Pár šancí se sice naskytlo, ale ke změně skóre během prvního dějství nedošlo. Vůbec nejblíže byl k první brance Bergessio, jehož střelu zlikvidoval pohledným skokem Benassi.

Zápas nabral na tempu až ve druhém poločase. Krátce po změně stran vyrazil dalekonosnou ránu Benassi před hlavičkujícího Bergessia, jehož dorážka už skončila v síti. Catania doma vedla nad Lecce 1:0. Jeden z klíčových momentů nastal v 59. minutě, kdy po rohovém kopu trefil tyč Bellusci. Kdyby Bellusci proměnil, nejspíše by bylo po zápase. Takhle byl výsledek stále jen 1:0 a to v závěru umožnilo Lecce famózní obrat. Ještě než hosté vůbec vyrovnali, spálil jejich dosavadní největší šanci Di Michele, když z dobré pozice vůbec netrefil branku.

Závěr utkání zcela jasně patřil Lecce. Hosté vyvinuli velký tlak, který nakonec vyústil hned ve dvě branky. V 87. minutě orazítkoval tyč Delvecchio a hned za minutu vyrovnal na 1:1 Daniele Corvia. Celou akci ale svým průnikem založil Muriel a Corvia pouze zakončil. O další minutu později si domácí ještě více zkomplikovali utkání, golman Carrizo obdržel červenou kartu a Catania se v oslabení dlouho neubránila. Jelikož měla Catania dostřídáno, musel se postavit do branky Lodi. V 90. minutě překonal Lodiho Di Michele a Lecce mohlo slavit parádní vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele