10. kolo
30.10.2011 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lazio pokračuje ve spanilé jízdě

Římské Lazio nakonec zvládlo poslední utkání nedělního programu a celkem jasně porazilo nevyzpytatelné Cagliari o tři branky. Domácí tak přicházejí o svou sérii neporazitelnosti před zraky svých věrných a Lazio se stále drží mezi elitou.

Góly Senada Luliče, Miroslava Kloseho a Tommasa Rocchiho nakonec pro Lazio přinášejí čtvrtou venkovní výhru, Cagliari odsuzují k ukončení skvělé domácí jízdy.

Lazio potřebovalo nutně body, chtělo - li se udržet na druhém místě vedle Udinese. Cagliari ale bylo papírově velkým problémem. Vždyť na svém stadionu Sant' Elia obdrželo tuto sezonu pouze jeden jediný gól. Základní jedenáctku sardinského celku značně oslabilo nucené nenasazení zkušené dvojice Astori - Conti. Za Římany nemohli nastoupit například Matuzalem, Biava nebo Mauri. Obránce Konko nastoupil navzdory problémům se zády.

Velmi speciální příchuť musel mít zápas pro Federica Marchettiho, brankářskou jedničku Lazia, který strávil dlouhé sezony v dresu Cagliari, se kterým se ale nedohodl na smlouvě a celou minulou sezonu strávil na tribuně nebo lavičce.

První velkou šanci měli domácí, po rohu Cossua si ji přichystal Ariaudo, který ale přestřelil. Pokus Thiaga Ribeira zneškodnil bez větších problémů brankář Marchetti a celá výměna se opakovala o pár minut později. Opět centr Cossua, hlavička Ariauda a také tentokrát zasáhly brankářské rukavice.

Po více než půlhodině hry ale udeřilo Lazio. Po akci Djibrila Cissého s Luličem se druhý jmenovaný prosadil krásnou střelou, na kterou neměl brankář Michael Agazzi nárok - 1:0 pro Lazio.

O stejné zakončení se pokoušel Radja Nainggolan, ale jeho rána nenašla správný cíl. To byla chyba, kterou potrestal ostrostřelec Klose. Ukázkově poslal Cissého centr tam, kam už Agazzi nedosáhl a Lazio vedlo o dvě branky.

Aktivitu přebrali domácí, Lazio spoléhalo na rychlé protiútoky. Snížit se snažil především Cossu spolu s Ibarbem, ale jejich akce nevedla k úspěchu. Nainggolan s Ribeirem se také pokoušeli zaměstnat brankáře a bývalého kolegu v bráně Lazia, ale jejich snaha vyzněla naprázdno. A tak přišel třetí zásah.

A byl to střídající Tommaso Rocchi, jenž vystřídal nespokojeného Cissého. Účinek se okamžitě dostavil a Lazio vedlo o tři góly. Svůj stý zásah se rozhodl poslat právě do sítě Cagliari a dosáhl toho svou hbitou reakcí, s jakou dorážel přímý kop Lazia. Ve skrumáži před Agazziho brankou byl nejrychlejší a zakončil. A tak může celé Lazio včetně stogólového Rocchiho oslavovat druhé místo.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
twl

jak se říká vše je jednou poprvé....Domácí několikrát doma vyhráli několikrát doma remizovali ale ještě neprohráli........Tip 2.... 1:2

Reagovat
Veselac

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele