8. kolo
23.10.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lazio potvrzuje dobrou formu, odnesla ji Bologna

Římský klub vyhrává už potřetí v řadě, zároveň dokázal udržet čisté konto. Toto vítězství je posunuje na druhé místo celkové tabulky, což je určitě velký úspěch.

Na jednu stranu se dá říct, že Bologna skórovala, protože v prvním poločase si vlastní gól vstřelil útočník Bologně Roberto Acquafresca, ve druhém dějství ho napodobil záložník Lazia Lulič, který tentokrát už zamířil do té správné branky.

Bologna nedokázala najít účinný recept na brankáře Marchettiho a utkání se pro ni stalo už pátou prohrou v ročníku. Lazio je po sedmi utkáních druhé, na lídra z Udinese ztrácí jediný bod.

Hosté vstoupili do utkání na stadionu Renato Dall' Ara aktivněji, výhodou bylo sebevědomí, získané vítězstvím v Derby della Capitale v minulém kole. V úvodu zápasu ale jako by nemohli 'Biancocelesti' najít rytmus, hra byla poněkud nesourodá. Naštěstí pro celek z hlavního města zasáhl Hernanesův přímý kop Roberta Acquafrescu a zkušený útočník si ránu srazil do vlastní brány - 1:0 pro Lazio.

Acquafresca mohl svou chybu odčinit hned vzápětí, jeho střelu ale výborně kryl brankář Marchetti, nová posila Lazia. Hosté se snažili zvyšovat tempo a aktivněji napadat, ale ani domácí neskládali zbraně.

Deset minut před přestávkou mohl vyrovnat smolař zápasu, Roberto Acquafresca, jenž pálil tentokrát na tu správnou branku. Výborným zákrokem se ale prezentoval opět brankář Marchetti. A italský brankář úřadoval také o chvíli později, kdy zneškodnil střelu mladého Gastona Ramiréze.

Tři minuty po poločasové pauze Lazio zdvojnásobilo své vedení. Dobrou práci odvedl útočník Djibril Cissé, který ve vápně našel Luliče a ten nedal tvrdou střelou brankáři Agliardimu šanci - 2:0 pro hosty.

Domácí se snažili vrátit se do zápasu, ale jen těžko překonávali dobře fungující obranu Lazia. Když už se to povedlo, jako například Archimedeovi Morleovi, na místě byl dnes večer úžasný Marchetti.

Když na konci zápasu po opětovné spolupráci Luliče se Cissém Francouz svou střelou minul bránu Agliardiho, stav se už nezměnil a hosté si odváží všechny tři body. V tabulce se tak po sedmém kole mění pořadí první dvojice.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pipo123

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele