26. kolo
04.03.2012 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - Novara Calcio 1:0

Důležitý záchranářský souboj mezi Boloňou a Novarou dopadl lépe pro domácí tým. Boloňa vyhrála 1:0, ale na výsledek se pořádně nadřela. Přitom si zápas komplikovala sama, Marco Di Vaio totiž pohrdl pokutovým kopem. Naštěstí pro domácí rozhodl osm minut před koncem Acquafresca.

Boloňa měla po celý zápas více ze hry, ale houževnatá obrana Novary dokázala nájezdům domácích odolávat. Po ráně Rubina se zaskvěl Ujkani a v 19. minutě měla Bologna výhodu pokutového kopu. Garcia v pokutovém území sáhl na Diamantiho a verdikt sudího zněl jasně. Nicméně velezkušený Marco Di Vaio v roli exekutora selhal. Ujkani jeho pokus kryl a měl tedy hlavní podíl na nerozhodném výsledku 0:0.

Na druhé straně se dostal do zajímavé šance Pesce a brankář Gillet ukázal, že i on má patřičné kvality. Boloňa ale dál pokračovala ve snažení, po změně stran posadil Rubin míč na hlavu Di Vaia, jenže ten znovu neuspěl. Domácí na neproměňování šancí málem doplatili, Raggi po hrubé defenzivní chybě riskoval vlastní gól.

Závěr utkání byl stále hodně otevřený. V 79. minutě našel z přímého kopu Diamanti úplně volného Raggiho, jeho hlavička se ale do branky nevešla. Ovšem hned za další tři minuty už domácí vedli 1:0. Perez trefil tyčku a odražený míč dorážel Di Vaio, v těsné blízkosti branky následně došlo k závaru, který vyřešil až dotlačením míče za brankovou čáru Robert Acquafresca. Boloňa vedla osm minut před koncem 1:0. Novara se na závěrečný tlak nezmohla, jediným světlejším momentem byla střela Morganelly, která však nenadělala příliš starostí. Boloňa těsné vedení uhájila a velmi zvýšila záchranářský cíl.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele