21. kolo
21.02.2012 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bologna FC - ACF Fiorentina 2:0

Boloňa v dohrávce kola zdolala Fiorentinu 2:0 a připisuje si další tři body. Viole se tak nadále trápí, dnes ztratila výsledek už v prvním poločase, kdy se trefili Diamanti a Ramirez. Ve druhém poločase byl navíc vyloučen Olivera, takže Fiorentina se nezmohla ani na korigaci výsledku.

Na stadionu Renato Dall’Ara se hrálo poměrně pohledné utkání, na obou stranách bylo k vidění několik šancí, tu první si vypracovala hostující Fiorentina. Střelu Stevana Jovetiče vyrazil brankář Gillet. O chvíli později zase zasáhl nepříjemný Vargasův přímý kop Di Vaio, avšak hlavní sudí penaltu neodpískal. Ve 27. minutě přežili domácí další velkou tutovku hostující Violy. Amauri v tutovce nechal vyniknout Gilleta, jenž konečky prstů zabránil brance! Výsledek byl tak stále nerozhodný 0:0. O dvě minuty později už to neplatilo, do vedení se ale nedostala dosud lepší Fiorentina, nýbrž domácí Boloňa. Diamantiho první pokus brankář Boruc ještě zneškodnil, avšak při druhém už byl bezmocný! Boloňa tak vedla po půlhodině nad Fiorentinou 1:0.

Svěřenci Delia Rossiho mohli okamžitě vyrovnat, v pořadí už druhé tutovce se objevil Amauri, ale Gillet dalším skvělým zákrokem zabránil vyrovnání. Neuspěl ani Montolivo a dvě minuty před koncem poločasu přišel další trest v podobě druhé inkasované branky. Gaston Ramirez vypálil parádní ránu a Boruc byl opět bezmocný - 2:0 pro Boloňu.

Pro Violu to byl krutý výsledek. Na začátku druhého poločasu však bylo ještě hůře. Olivera uviděl za faul na Diamantiho rovnou červenou kartu a nešťastná Fiorentina musela dohrávat o deseti mužích v poli. O vítězi bylo rozhodnuto, Boloňa si výsledek uhlídala a má tři body.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (2xDi Vaio, Jovetič)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele