12. kolo
20.11.2011 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cesena poprvé v sezoně vyhrává!

Domácí Bologna nestačila na Cesenu, té se vyplatilo útočení až do samého závěru utkání a poprvé v sezoně okusí chuť výher. Snad to nebude naposledy.

Cesenu, která je beznadějně poslední, trochu povzbudila největší hvězda, Marco Parolo, jenž pět minut před koncem vstřelil vítězný gól a rozhodl o tom, že si všechny tři velmi cenné body odnese domů právě jeho Cesena.

Na stadionu Renato Dall'Ara v Bologně se odehrál velmi tvrdý souboj o záchranu, ani jeden z týmů si nemůže dovolit ztrácet body s bezprostředními rivaly v souboji o záchranu a tento zápas nebyl jiný. Diváci viděli boj do posledních vteřin hry, která nakonec dopadla lépe pro hosty. Šancí bylo také mnoho, ale oba týmy mají problémy s jejich proměňováním, proto možná tak hubené skóre.

Cesena se dnes opravdu snažila, hráči ze sebe vydali vše a mohou být spokojeni. Byli také prvními, kteří se dostali do větší šance, branku ale vstřelili až v samém závěru. Z dvaceti metrů střílel například Dominique Malonga, podobnou šanci si vypracoval také pozdější hrdina Marco Parolo, ale ani jeden z nich na brankáře Jeana Francoise Gilleta nevyzrál. První poločas se hrál víceméně na bránu Bologně, domácí nepůsobili kompaktním dojmem a v obraně dělali chyby.

Deset minut po změně stran měla velkou příležitost také domácí Bologna, ke střele se skvěle dopracoval nejlepší hráč v domácím dresu, Roberto Acquafresca. Ale toho skvěle zneškodnil Antonioli v bráně Ceseny. Na druhé straně v sobě pokoušel probudit zabijácké instinkty Adrian Mutu, Rumunova rána ale šla přesně do míst, kde stál připravený Gillet.

Podobný souboj byl k vidění také o chvíli později, když se k míči dostal opět Mutu, ale i tentokrát si na něj Gillet počkal a celou situaci vyřešil. Bolognu dostal málem do vedení Koné, který přesprintoval tři obránce Ceseny a vypálil, ale jeho snaha k vedoucí brance nevedla.

A tak hřmělo na druhé straně, pět minut před koncem se totiž prosadila Cesena. První vítězství v sezoně zajistil Ceseně MArco Parolo, jenž zdánlivě z ničeho vypálil a Gillet byl bez šance - 1:0 pro hosty. Dokáže Cesena navázat na tuto výhru?

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele