13. kolo
26.11.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cavani zachráncem Neapole!

V posledních vteřinách nervy drásajícího utkání se podařilo Uruguayci srovnat skóre, které naklonil na stranu Atalanty další hrotový hráč, hostující Germán Denis. Oba týmy berou bod, spokojenější nakonec může být tým trenéra Mazzariho.

'Partenopei' byli hodně namlsaní po výhře nad milionářským Manchesterem City, ale přesto si trenér Mazzari dovolil šetřit opory, na hřišti se v základní sestavě neobjevili například Ezequiel Lavezzi, Salvatore Aronica nebo Gokhan Inler. Ex-neapolský útočník Denis v Atalantě pookřál a začíná se týmu velmi vyplácet, vstřelil již devět branek a rozhodně nemá v úmyslu s tímto číslem končit. Mimo hru ale byli například Tiribocchi, Caserta nebo Matteo Brighi.

První velkou šanci měl Juan Zuniga, jehož střelu ale domácí brankář chytil. V další velké šanci se postupně objevili Cigarini nebo Schelotto. Mladíkův centr do vápna výborně vystihl právě Germán Denis, který ho ale nedokázal přesně umístit. Zajímavou situaci řešili hráči Neapole, když se před poločasovou přestávkou k rozehrávce přímého kopu postavili jak Blerim Dzemaili, tak Goran Panděv. Útočník, rozhodnut podle signálu zahrávat tento kop byl nemile překvapen, když mu míč 'ukradl' právě jeho švýcarský spoluhráč. Nicméně, ten napálil míč vedle brány a do kabin odcházeli oba týmy za shodného výsledku.

Morgan De Sanctis v bráně Neapole měl v začátcích druhého dějství plné ruce práce se střelou chilského záložníka Carlose Carmony, ale nakonec si i s tímto nebezpečím poradil. Federico Peluso předběhnul Zunigu a zajímavým centrem hledal nabíhající spoluhráčem, po Denisově přiťuknutí měl velkou šanci Moralez, ale jeho pokus mířil nad bránu.

Po tomto varování přišel trest v podobě gólu Neapole. Na centr z levé strany si nejprve naběhl Denis a úžasným volejem vyzkoušel pozornost De Sanctise, potom už si ale svůj desátý gól ve stech zápasech plně vychutnal - vyhnul se ofsajdové pasti a s ledovým klidem zakončil - 1:0 pro domácí!

Neapol v závěru utkání začala ztrácet naději na bodový zisk, ale ve svém středu třímá zbraň hromadného ničení - Edinsona Cavaniho. Ten vložil svou kopačku do centru Santany a srovnal krok s Atalantou v posledních sekundách zápasu! Neapol znovu nabírá dech, ale Atalanta jí dnes byla více než slušným protivníkem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.org

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

tip X...0:0

Reagovat
Veselac

tip X...0:0

Reagovat
Veselac

tip X...0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele