19. kolo
21.01.2012 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta BC - Juventus FC 0:2

Na čele italské soutěže se nic nezměnilo, nadále jí povede Juventus, který bez problémů porazil Atalantu na jejím hřišti 2:0. Stará dáma měla po celý zápas převahu, branky však vstřelila až ve druhém poločase prostřednictvím Lichtsteinera a Giaccheriniho.

Stará dáma měla hned v úvodu na svých kopačkách velkou šanci, Matri z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil. V další šanci se ocitl Pepe, střelou na zadní tyč těsně minul. Atalanta na sebe poprvé upozornila prostřednictvím Bonaventury, jehož volej ale Buffon v pohodě sklepl. Ovšem na hřišti vládl Juventus, Matri v další šanci selhal, tentokrát ho po závaru v šestnáctce Atalanty zastavila tyč. Nerozhodný stav 0:0 vydržel i po obrovské šanci Vučiniče, ten z mírného úhlu napálil jen dobře postaveného Consigliho, nic se pak nezměnilo ani po nebezpečné hlavičce Chielliniho.

Atalanta se jenom bránila, Pepe vyprášil Consiglimu rukavice a Arturo Vidal napálil z dobrých pětatřiceti metrů břevno. Domácí už podruhé v zápase zachránila branková konstrukce. Štěstí měl i Juventus, German Denis minul z voleje branku jen o kousek.

Juventus se gólově probudil až ve druhém poločase, Matri sice ještě znovu neuspěl, když přihrávku De Ceglieho poslal mimo tři tyče, ale v 55. minutě už to bylo 0:1. Pirlův přesný centr zasáhl na malém vápně hlavou obránce Lichtsteiner a Consigli poprvé kapituloval. Juventus vedl na stadionu Azzurri D’Italia 1:0. Zápas ale vůbec nevyšel Matrimu, ten nadále spaloval jednu šanci za druhou. Poté, co obral o míč chybujícího Ferriho, postupoval sám na brankáře Atalanty, jenže ho nedokázal překonat.

Stav byl stále jen 1:0, takže Atalanta pořád měla o co hrát. Po kontaktu Chielliniho s Denisem se domácí dožadovali pokutového kopu, leč marně. Osm minut před koncem přišla definitivní pojistka, Marrone nasměroval do vápna nádhernou kolmici a Giaccherini jí nekompromisně proměnil - 2:0 pro Juventus. Z druhé trefy se Atalanta už nevzpamatovala, Juventus byl lepším týmem a zcela zaslouženě zvítězil.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Juventus je už na prohru.Nic netrvá věčně a většinou to příjde,když se to nejméně čeká.Že by se tak stalo v Bergamu?Tipnu 1.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz se to nejmene ceka? myslim ze ses uplne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych naopak ze tady by se to dalo docela cekat vzheldem k vykonum Bergama doma, ale naopak Bergamo prohraje potreti v rade a Juventus, kterymu hrozi ze kdyz nevyhraje pride o prvni misto, vyhraje a myslim ze by mohl i o dva

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA BERGAMO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jasny Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele