29. kolo
25.03.2012 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta BC - Bologna FC 2:0

Atalanta rozhodla během druhého poločasu o svém dvoubrankovém vítězství, po gólu vstřelili Manolo Gabbiadini a Simone Tiribocchi.

Oba celky se pohybují v klidných vodách uprostřed tabulky, ale k prvoligovému štěstí by určitě oba trenéři získali body z každého zápasu s konkurentem. Atalanta počítala zraněné a mezi jinými se jedná o jména jako Guido Marilungo, Germán Denis nebo Matteo Brighi. Bologna postrádala Gastona Ramiréze a Federica Casariniho.

Gabbiadini zlobil hostující obránce, jeho přímý volný kop málem zakončil Marco Di Vaio, zkušenému útočníkovi chyběly centimetry. Brankář Consigli poté zasahoval proti střele Diega Péreze. Obránce Andrea Raggi musel odvracet další ránu Gabbiadiniho, což nakonec s vypětím všech sil zvládl.

Atalanta se snažil a brankář Jean - Francois Gillet musel vyrážet střelu Lucy Cigariniho. A další úspěšný zákrok si Gillet připsal v minisouboji s Gabbiadinim, který zakončil akci Atalanty střelou doprostřed brány.

Bologna se také snažila skórovat, hezkou ranou se prezentoval Alessandro Diamanti, Consigli byl ale připraven. Aktivnější byli ale domácí, těsně před přestávkou musel Gillet zasahovat proti střele Manfrediniho.

Pět minut po změně stran se už mohli domácí příznivci radovat, svoji premiérovou trefou otevřel skóre dvacetiletý Manolo Gabbiadini - 1:0. Pěkná spolupráce centrujícího Raimondiho a hlavička mladého útočníka.

Atalantě se sice zranil Federico Peluso, ale na tempu neubrala, nebezpečně střílel rychlík Schelotto. Na poslední chvíli ho zablokoval Andrea Raggi. Gillet musel vytáhnout parádní zákrok také proti hlavičce zcela volného Stendarda. Bologna se z varování nepoučila a veterán Simone Tiribocchi ji po akci Moraléze potrestal - 2:0.

Atalanta si tak díky třem bodům vyměnila s Bolognou místo a je devátá, Bologna po prohře klesá na desátou příčku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

cosi shnileho - X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele