25. kolo
26.02.2012 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Atalanta drtí šance AS

Domácí Atalanta vyhrává s naprostým přehledem zápas s Římem a ukazuje svůj pravý potenciál. Hra "Giallorossi" zvláště v prvním poločase připomínala spíše zápasy v bahně. Hvězdou utkání byl útočník Denis.

Tak tohle Enriquemu nevyšlo. Nechal na tribuně Daniela De Rossiho, symbol vyrovnanosti a síly posledních měsíců a let, kvůli kartám nemohl nastoupit ani další mozek týmu, Francesco Totti. Kapitánskou pásku tak navlékl Taddei, v základní sestavě se objevili Borini, Marquinho i Lamela s Osvaldem. Atalanta spoléhala na Germána Denise s Guidem Marilungem. A udělala dobře.

Už v osmé minutě musel kvůli zranění střídat domácí Stefano Lucchini, jehož nahradil Bellini. Vynucená změna v sestavě ale domácí nerozhodila, právě naopak. Římu dnes absolutně nevycházela souhra, na jejímž principu je vlastně hra celého AS poslední sezonu založena. Po sérii nepřesností se k míči dostal Germán Denis, který poslal míč do volného prostoru na nabíhajícího Marilunga a ten si v desáté minutě se Stekelenburgem poradil - 1:0 pro domácí.

Dalších deset minut AS nic nevymyslelo, střílel akorát Marquinho. A tak domácí udeřili znovu. Obrana AS vůbec nestíhala, doslova plál také Rosi. Morález kombinoval s Denisem, ten si posléze oběhl celou obranu Říma a jen tak mimochodem zavěsil.

Řím nevěděl, co si má počítat, Atalanta naopak moc dobře. Defenzíva je dlouhodobým problémem "Giallorossi" a dnes se to projevilo v celé kráse. Colantuono musel na lavičce Atalanty děkovat hráčům na obou stranách, oběma týmům ale z jiného důvodu. AS se na chvíli vzpamatovalo, slova se ujal tradiční zachránce skomírajícího Říma, Fabio Borini. Deset minut před poločasem snížil na jedinou branku a vše se zdálo otevřené.

V poločase Enrique vystřídal velmi špatného Rosiho, nahradil jej José Angel. Hned po jeho nástupu na hřišti se ale Řím dočkal dalšího šoku ve své síti. Marilungo si Denisem prostě skvěle rozumí a dokázali to hned minutu po rozehrání. Prvně jmenovaný nahrával, Denis střílel - 3:1 pro domácí.

Hráči AS už přestávali svou situaci unášet, důkazem budiž červená karta pro frustrovaného Pabla Osvalda. Dalším hráčem, který dnes hrál hluboko pod své možnosti, byl například Fernando Gago. Jeho chyba iniciovala další útok Atalanty. Ta ale branku vstřelila až po hodině hry. Třetí branku utkání si po Cigariniho nahrávce připsal opět Germán Denis.

Lamela s Angelem se sice snažili něco vymyslet, ale jejich snaha byla velmi bezzubá. A otupila se ještě víc deset minut před koncem, kdy byl vyloučen Marco Cassetti. Na hřišti byl dvacet minut. Výkonem rozhodčího se asi budou zabývat mnozí, dnes utkání nezvládl. To ale není pro Luise Enriqueho důvod k výmluvám, s tímto výkonem se AS do pohárů ještě pár let nepodívá.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 GRANDE ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tlaci

nevim nevim 1:1 asi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

La Talanta doma, chybějící DDR a Totti... mohl někdo čekat něco jiného?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele