35. kolo
29.04.2012 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta BC - ACF Fiorentina 2:0

Jistou záchranu má po tomto kole také Atalanta, když doma porazila Fiorentinu 2:0. Naopak hosté se ještě musejí strachovat. Colantuonovi hoši vedli brzkou trefou Denise a krátce po změně stran zvýšil na konečných 2:0 Bonaventura.

Fiorentině se v minulých kolech povedlo vyloupit San Siro i Stadio Olimpico, ale ze stadionu Atleti Azzurri odjíždí s nepořízenou. Vše pro ní špatné odstartovala 11. minuta a první branka domácích. Lucchiniho centr našel ve vápně hlavičkujícího Denise a bylo to 1:0 pro Atalantu. O pár minut později si sice Viola vypracovala zajímavou příležitost, Cassaniho hlavička byla zablokována na rohový kop, ale k vyrovnání to nevedlo. V prvním poločase to bylo z obou stran všechno, nedá se říci, že by se hrál vyloženě nudný fotbal, ale větší šance zkrátka chyběly.

To úvod druhého poločasu byl zcela o ničem jiném. Další hlavičku Denise si tentokrát golman Neto pohlídal, ale o dvě minuty později přeci jenom podruhé inkasoval. Na hranici pokutového kopu se dostal ke střele Bonaventura a Atalanta vedla nad Fiorentinou už 2:0. S Fialkami mohlo být ještě více zle, kdyby Moralezův lob neodvracel z branky Nastašič!

Tým trenéra Delia Rossiho se ale nevzdával a v 67. minutě měl k dispozici velkou šanci na snížení - totiž pokutový kop. Raimondi byl ve vápně faulován a nařízenou penaltu se odhodlal proměnit Stevan Jovetič. Jenže Černohorec selhal, gólman Consigli vystihl jeho směr a stále tak platil výsledek 2:0 pro domácí. Z psychologického hlediska to byla rána, ze které se už hosté nevzpamatovali. Deset minut před koncem mohl vstřelit třetí branku Adriano, ale Neto byl proti. Fiorentina nedokázala ani zkorigovat a z Bergama odjíždí s nepořízenou. Domácí Atalanta může slavit jistou záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele