18. kolo
15.01.2012 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

"Fialky" nedokázaly vyhrát nad Lecce

Penaltový kop, proměněný Davidem Di Michelem, zachránil Lecce, které si z Florencie veze tři body. Ani Jovetič, hrající ve skvělé formě, nedokázal florentský celek nasměrovat k vítězství.

Sedmá porážka pro Fiorentinu znamená opět pád tabulkou. Navíc hosté hráli velmi otevřenou partii, Artur Boruc měl plné rukavice práce.

Lecce zaznamenalo třetí výhru v soutěži, což jej posouvá na devatenáctou příčku, o kterou se se dvanácti body dělí s nováčkem z Novary.

Lecce ze začátku nehrálo špatně, ale nedokázalo si vytvořit potřebnou šanci ke skórování. A znáte to, bez nich se prostě vyhrát nedá. První poločas symbolicky shrnuje střela Guillerma Cuardada, kterou ale Boruc vyřešil bez větších problémů. Juan Vargas měl dvakrát blízko ke skórování, ale nevyužil ani jednu. Doteď jej to asi mrzí. Dalším hráčem, který málem překonal dobře chytajícího Benassiho, byl Montolivo. Jeho střela po půlhodině hry donutila Benussiho k reflexivnímu zákroku.

Stevan Jovetič, hvězda Florencie i černohorského výběru, se prezentoval krátce po poločasové přestávce. Napodobit ho chtěl Adem Ljajič, ale ani jemu se nepodařilo překonat Benassiho v bráně Lecce.

Toho musel krátce poté nahradit veterán Julio Sergio, neboť se jeho spoluhráč při jednom ze zákroků zranil. Mrzet ho to ale nemuselo, protože jeho tým šel do nečekaného vedení. Cesare Natali fauloval ve vápně útočícího Luise Muriela a nařízenou penaltu s přehledem proměnil David Di Michele - 0:1.

Od té doby se často odehrál minisouboj Jovetič vs. Sergio, ve všech případech bývalý hráč AS skvěle zasáhl a udržel pro svůj tým cenné vedení. Lecce tedy s vypětím všech sil a impotencí střelců "Violy" bere tři body, které mu budou jistě velmi dobře sloužit v boji o záchranu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele