4. kolo
21.09.2011 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Parma FC 3:0

Fiorentina se vzpamatovala ze ztráty hvězdného útočníka Alberta Gilardina lépe než Parma. Ta se bez Giovinca neobešla a prohrává rozdílem třídy.

Dlouho zraněný Černohorec Stevan Jovetič prokázal svou horkou krev a řádil, skóroval dvakrát a měl velkou zásluhu na výhře 'Fialek'. Jeden gól obstaral Alessio Cerci a dokonal tak dílo zkázy ve fialovém podání.

Parma, která šla do utkání morálně posílená po vítězství nad Chievem v poměru 2:1 pro bránu Artura Boruce neznamenala vážnou hrozbu. Domácí hráči mohli jít do vedení už na začátku utkání, kdy brankář Antonio Mirante zasahoval po Cerciho střele. Brankáře prověřil nebezpečně vyhlížející střelou také Riccardo Montolivo, ale mezi tyčemi opět vládl hostující brankář.

Druhý poločas začal aktivní hrou domácího týmu, která rezultovala ve vedení. Minutu po zahájení hry se do vápna dostal Stevan Jovetič, zkrotil centr Behramiho a střelou do pravého rohu brány překonal Miranteho. Fiorentina tak byla odměněna za svůj výkon a pokračovala v nastoleném trendu.

Také Parma nechtěla složit zbraně, Zé Eduardo chtěl s nepříznivým stavem něco udělat, ale pálil slepými. Také mladý Jonathan Biabiany se nechtěl nechat zahanbit a hlavičkoval těsně nad. To ale bylo vše.

Spolupráce Vargas - Cerci fungovala a druhý jmenovaný se hlavou prosadil přes bezmocného Miranteho. Centry do vápna dnes jednoduše nacházely určené adresáty a důkazem byl třetí hřebíček do parmské rakve. Houssine Kharja našel svým pasem Jovetiče, který dal svůj druhý gól v zápase a umlčel veškeré kritiky.

Stadion Artemia Franchiho tak viděl svižné utkání domácích s nevyzpytatelným soupeřem a velký návrat ztracené formy Stevana Jovetiče. Kam až florentský tým tento mladík dotáhne?

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele