2. kolo
11.09.2011 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Bologna FC 2:0

Velmi dobře vstoupila do sezony Fiorentina, tým, který se netají pohárovými ambicemi zdolal díky brankám Gilardina a Cerciho 2:0 Boloňu. Trenér Violy Siniša Mihajlovič tedy může být na výsost spokojen.

Derby dell'Appenino mělo v prvním poločase jednoznačný průběh, na začátku poločasu si Viola vypracovala dost příležitostí a sérii rohových kopů. Skóre se pak podařilo prolomit ve 20. minutě, Gilardina neuhlídal ve vzduchu obránce Loria a Fiorentina vedla 1:0. Úspěšnou přihrávku si připsal Manuel Pasqual. Boloňa ale nebyla bez šancí, Alessandro Diamanti jich měl dokonce několik. Z přímých kopů si na Boruce nepřišel a polský brankář pak zachránil Violu dobrým zákrokem po zakončení Pulzettiho. Tím akce ovšem nekončila, Krhin se ještě snažil propasírovat míč za Boruce, ale ten se přelstít nedal. Málem ho ale překonal vlastní spoluhráč, obránce Natali ve snaze neutralizovat Di Vaia zariskoval a Boruc jen tak tak nelovil míč ze sítě.

Fiorentina vedla po prvním poločase jen o jednu branku a přežila několik dobrých šancí Boloni, ve 47. minutě se však definitivně uklidnila. Stevan Jovetič namazal Cercimu, jehož střela rozvlnila síť podruhé - 2:0 pro Fiorentinu. Jovetič ve spolupráci s Cercim zahrozili ještě jednou a brankář Gillet ještě udržel naděje hostí na bodový zisk.

Čtrnáct minut před koncem hosté sahali po remíze! Další z řady nebezpečných standardek v podání Diamantiho obrana Fiorentiny zažehnala a když ne, vytáhl se Boruc. Polský brankář nakonec udržel čistý štít a i jeho zásluhou Fiorentina vyhrála 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele