16. kolo
17.12.2011 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

'Fialky' vedly i prohrávaly, nakonec berou bod

Pro fanoušky na obou stranách barikády naprosto infarktový zápas! Skóre se měnilo, oba týmy se dostaly do vedení, nakonec diváci viděli čtyři branky a dělbu bodů.

Skóre zápasu načali domácí, po osmi minutách se prosadil Alberto Gilardino a trenér Delio Rossi jásal. Jeho radost se zmenšila, když deset minut před koncem utkání srovnal Masiello. A radost byla ta tam, když čtyři minuty před hvizdem rozhodčího otočil skóre ve formě hrající Germán Denis. Úsměv na rty mu alespoň částečně vrátil jeho nejhvězdnější svěřenec, Černohorec Jovetič, který tři minuty po Denisovi srovnal na konečných 2:2.

Na začátku utkání drželi diváci minutu ticha za dva zastřelené Senegalce. Obě jedenáctky doznaly mnoho změn, nejvíce ta domácí. S novým sestřihem se vrátil Stevan Jovetič, mimo hru byli Riccardo Montolivo, Mattia Casani nebo Per Kroldrup.

Už po osmi minutách hry se poprvé hnulo skóre, postaral se o to Alberto Gilardino. Vargas pohotově vrátil míč před bránu a 'Gila' se tentokrát nemýlil. Jeho druhý gól v sezoně a Fiorentina vedla 1:0.

Andrea Lazzari postupoval na bránu Consigliho, ale Andrea Masiello na poslední chvíli přesně načasovaným skluzem zabránil navýšení skóre. Debutant Salifu, mladý devatenáctiletý záložník, prokličkoval přes několik hráčů soupeře, předložil míč opět Gilardinovi, ale ten se ukvapil a nezamířil přesně. Podobně se vedlo i jeho kolegovi Jovetičovi.

Na začátku druhého poločasu přímý volný kop v podání Atalanty našel perfektně postaveného Schelotta, jehož hlavička ale v síti neskončila. V těsném ofsajdu se pak představil Germán Denis. Své zaváhání mohl vzápětí odčinit, ale tentokrát nezamířil přesně. Na druhé straně hrozil mladý Salifu, který rozjel akci, kterou poté pokazil Jovetič, který nepřesně přihrál na nabíhajícího Gilardina.

V další akci se ocitl Valon Behrami, ale brankář Consigli jeho střelu skvěle vyrazil konečky prstů mimo ohrožení. Hosté zvyšovali svůj tlak a deset minut před koncem se dočkali zaslouženého srovnání. Rohový kop ještě obrana domácích odvrátila, ale na dalekonosnou střelu obránce Masiella už zareagovat nedokázala. Krátký na ni byl i brankář Boruč - 1:1

Vzápětí mohla Atalanta přidat další kousek, ale Schelotto na zadní tyči minul. Fiorentina jakoby se sesypala a Atalanta toho dokázala pohotově využít. Ezequiel Schelotto si pohrál se dvěma obránci a nacentroval přesně na kopačky Denise - 2:1 pro hosty. Do konce utkání zbývaly čtyři minuty.

Co nevidět se ale dočkali také fanoušci domácích 'Fialek'. De Silvestri vyzrál na ofsajdovou hranici, nacentroval před bránu a Stevan Jovetič volejem srovnal v nervydrásajícím závěru na konečných 2:2! V nastaveném čase ještě Jovetič zahrával přímý volný kop, ale ten nakonec zeď hostí odvrátila.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele