38. kolo
13.05.2012 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Adios, seňor

Poslední zápas - nejčastější slovní spojení právě probíhajícího kola italské nejvyšší soutěže. To se vztahovalo i na aktéry dnešního utkání v Ceseně. Loučili se domácí, loučili se i hosté.

Každý ale z jiných důvodů a s někým jiným. Domácím unikala záchrana téměř celou sezonu, takže beznadějně poslední celek tohoto ročníku musel mít sbaleno už dávno před posledním kolem. Loučení nastalo i v Římě, odchází totiž španělský trenér Luis Enrique. Ten vyjádřil zklamání z faktu, že nedokázal přenést své myšlenky přesně do mysli hráčů, AS skončilo až sedmé a bez pohárů.

AS nastoupilo bez Taddeie, Juana, Stekelenburga a Burdissa. Hosté přijeli bez Martinha, Colucciho, Iaquinty, Pudila, Mutua a Martinéze.

Už po devíti minutách nastal šok pro celý stadion, neboť se domácí ujali nečekaného vedení! AS možná podcenilo začátek zápasu a toho Cesena využila. Míč se po několika přihrávkách dostal až k Del Nerovi a ten jej levou nohou napálil do sítě - 1:0!

Stejný hráč mohl přidat i další branku, na zadní tyči ale nebyl schopen přesně zamířit. Po střetu s Rosim musel střídat domácí Lauro a jeho místo zaujal Djokovič. S Laurem jako by odešlo štěstí domácích hráčů, protože vzápětí se prosadili hosté z Říma. Erik Lamela našel přesným centrem před bránu Bojana, který rybičkou srovnal - 1:1.

O chvíli později už hosté téměř utišili Stadio Manuzzi, Lamela se z nahrávače proměnil ve střelce. Tentokrát mu branku připravil patičkou Totti, nutno ale podotknout, že Lamelova střela byla také velmi povedená - 2:1.

Bojan s Lamela dnes velmi často motali hlavy domácích hráčů, Španěl ale pálil nad Ravagliovu bránu. Po změně stran se zkoušel prosadit Mario Santana, ale Lobont byl připraven. Právě naopak, gól vstřelili hosté. Centr z kopaček Marquinha proměnil v gól 'Capitano Futuro' De Rossi - 3:1.

Velkou šanci zahodil také střídající Leandro Greco, který po Lamelově nahrávce netrefil prázdnou bránu! Na hřiště se dostaly i římské symboly posledních dob Cassetti s Perrottou. Poslední slovo ale měli domácí. Obrana AS několikrát zazmatkovala a toho využil Santana, který se obtočil kolem Cassettiho a skóroval - 3:2 pro Giallorossi.

Španělská éra Říma tedy končí po jedné sezoně. Odchází Luis Enrique a zřejmě ho několik hráčů bude velmi brzy následovat. Opět můžeme čekat rušné mercato, Cesena ho ale zažije už v rámci druhé ligy. Hlavní město Itálie si určitě zasloužilo lepší pozici, o to větší motivaci ale bude mít pro příští ročník. V něm by určitě rádo předskočilo svého rivala a opět se dostalo do evropských pohárů. Podaří se mu to?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 GRANDE ROMA!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

chcu vidět konečně už Cicinha!!!

Reagovat
Slejdy

tj zahral si pod LE

Reagovat
Slejdy

0:4 jedeeem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nauc se uz pouzivat tlacitko reagovat, je v ty diskuzi pak desnej bordel

Reagovat
smazaný uživatel

o co ze hraje rim? aha o nic... tak to vsadim jen ne hodne golu

Reagovat
smazaný uživatel

*na

Reagovat
Il Principino

Grande Erik :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele