13. kolo
21.11.2010 15:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

US Lecce - UC Sampdoria 2:3

Hodně chaotický zápas byl k vidění v Lecce, diváci se dočkali pěti branek, hattricku a jedné červené karty. Hrdinou zápasu nemůže být nikdo jiný, než Giampaolo Pazzini.

Dlouhé čekání Dorie na branku ukončil už v 8. minutě Giamapolo Pazzini, brankář Rosati se nedohodl s obráncem a toho Pazzini dokonale využil ke vstřelení branky - 1:0 pro Sampdorii. Další rána postihla domácí fotbalisty ve 38. minutě, Chevanton neudržel nervy na uzdě, když se dožadoval odpískání pokutového kopu. Rozhodčího zřejmě zasypal natolik urážlivými slovy, že si za to vysloužil rovnou červenou kartu. Až do vyloučení bylo Lecce lepším týmem.

Uběhly dvě minuty od vyloučení a Sampdoria zasadila domácím další ránu. Giacomazzi v pokutovém území fauloval a nařízenou penaltu proměnil Giampaolo Pazzini - 2:0 pro Sampdorii. Hosté tak měli skvěle nakročeno k zisku tří bodů, ovšem ve druhém poločase se začaly dít pořádné věci!

V 58. minutě totiž došlo na dlouhou dobu k poslednímu světlému okamžiku Sampdorie, zvýšit vedení už na 3:0 mohl Guberti, brankář Lecce však jeho střelu vytěsnil na rohový kop. Blucerchiatti si pak mysleli, že už se jim nemůže nic stát, ale to se hrozivě zmýlili. Čtvrthodiny před koncem se Di Michele elegantně zbavil obránce a pak přesně zakončil - 2:1. Snížení vlilo domácím do žil novou krev a Sampdoria si dlouho koledovala o vyrovnání.

V 83. minutě se vyrovnání stalo skutečností. Souleymane Diamountene si naskočil na přesný centr a hlavou vyrovnal na 2:2. Pro Sampdorii a trenéra Domenica Di Carla to byl obrovský šok. Nicméně šok utrpěli i domácí, neboť za šest minut vrátil vedení na stranu Blucerchiatti třetí brankou Giampaolo Pazzini. Útočník hostů si před brankářem Lecce v pohodě poradil a zkompletoval hattrick - 3:2 pro Sampdorii. Utkání bylo napínavé až do závěrečného hvizdu, Sampdoria ale další vyrovnání nedovolila.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele