1. kolo
28.08.2010 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov zahájil sezónu vítězně, vyhrál v Udinese

Tifosi se konečně dočkali nové italské sezóny a jako první jim byl přichystám duel mezi Udinese a Janovem. Ze třech bodů se nakonec po nádherném gólu Giandomenica Mesta radují Grifové.

Hosté poslali na hřiště hned pět nových tváří. Lucu Toniho, Eduarda, Rafinhu, Miguela Velosa a Ranocchiu. Udinese naopak spoléhalo na Antonia Di Nataleho, jenž před pár dny odmítl přestoupit do Juventusu.

Na Stadio Friuli se hrál od prvních minut poměrně otevřený fotbal a brankáři měli dost práce. Jako první se do protiútoku vydal Floro Flores, jenž přihrál Di Natalemu a ten donutil Eduarda k prvnímu zákroku v janovském dresu. Portugalský gólman si poradil i s Inlerovou ranou. Na druhé straně potřeboval ve 23. minutě své reflexy Samir Handanovič, když hlavičkoval Sculli. Míč zastavil těsně na brankové čáře.

Po půlhodině hry nepřiměřeně reagoval Dario Dainelli, když nakopl Inlera a možná mohl být rád, že od sudího Rocchiho viděl jen žlutou kartu, domácí požadovali červenou. Mnohem horší zpráva pro Janov ale přišla o pár minut později, to totiž hřiště s bolestivou grimasou opustil Luca Toni a nahradit ho musel Raffaele Palladino. Ještě před poločasem Eduarda otestoval i Maurizio Domizzi.

Po změně stran se na bláznivý úprk vydal Alexis Sanchez, ale než stihl zakončit, tak byl v pokutovém území na poslední chvíli zastaven. Po čtvrthodině druhé půle se na hřiště dostala další letní akvizice Grifů, mladý Franco Zuculini. Ten vystřídal Velosa. Nerozhodné skóre nakonec rozseklo až třetí střídání janovských, místo Palacio přišel dvacet minut před koncem Giandomenico Mesto a o deset minut později se postaral o jediný gól duelu.

Trestný kop z pravé strany hlavičkou vracel do ohně Dainelli a našel Mesta, který nádhernými nůžkami nedal Handanovičovi šanci a v táboře Grifů vypukla radost. Závěrečné minuty ale byli pro hosty hodně horké, protože Palladino si vykloubil rameno, ale už nemohl být vystřídán. Jedinečnou příležitost měl na konci Floro Flores, ale z protiútoku branku přestřelil a přenechal Janovu všechny tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele