19. kolo
09.01.2011 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SS Lazio - US Lecce 1:2

Největší překvapení kola se zrodilo v Římě, na tamním Olympijském stadionu. Lazio, které bojuje o vstupenky do Ligy mistrů, doma pohořelo se sestupem ohroženým Lecce. O výsledku 2:1 pro Lecce rozhodl čtvrthodiny před koncem Grossmuller.

Lecce začalo na půdě římského Lazia dost aktivně, o čemž svědčí i počet rohových kopů. Hosté jich zahrávali během úvodní čtvrthodiny hned sedm. Biancocelesti přežili jak šanci Edwarda Ofereho, tak především dvakrát Bertolacciho pokus - vyznamenal se Muslera. Lazio v první půli nepředvedlo takřka nic a vlastně po zásluze, i když nešťastně, inkasovalo. Ve 39. minutě mělo Lazio nejprve štěstí, ale záhy hned obrovskou smůlu. Bertolacciho rána totiž orazítkovala tyč, ovšem míč se od ní odrazil do zad nešťastného Fernanda Muslery, ten si tak vstřelil vlastní gól - 1:0 pro Lecce.

Lazio ale vyrovnalo, a to krátce po změně stran. Centr z pravé strany nadělal hostující obraně tolik neplechy, až skončil v síti. Zblízka totiž dopravil míč do sítě kapitán Mauri - 1:1. Opakovaný záznam pak ukázal, že se jednalo o ofsajd.

Následovaly dvě šance, po jedné na každé straně. Nejprve Zarateho vychytal Rosati, a po něm Muslera pozdějšího hrdinu Grossmullera. Argentinec Zarate se ukázal ještě několikrát, Rosati ale dobrým zákrokem pokaždé brance zabránil, v jednom případě mu pomohla branková konstrukce.

Čtvrthodiny před koncem padla rozhodující trefa zápasu. Přízemní centr Jedy se dostal až k naprosto volnému Grossmullerovi a brankář Muslera byl bezmocný - 2:1 pro Lecce. Lazio mohlo za chvíli inkasovat znovu, Jeda ale nenaložil s šancí zrovna ideálně, na brankové čáře zabránil jistým gólům obránce Giuseppe Biava. Nemožné, co všechno dokáže Lecce spálit. Domácí nebyli schopni závěrečného tlaku a s Lecce dost překvapivě prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / football.italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele