20. kolo
16.01.2011 15:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Janov sice dal gól, ale s Udinese přesto prohrál

V Janově sice opět začaly padat góly, jenže horší zprávou je, že hlavně do domácí sítě. Grifové dokázali po třech zápasech vstřelit gól, dnes dokonce hned dva, avšak Udinese je vyučilo ze smrtících protiútoků a veze si domů tři body za výhru 4:2.

Další porážka vyvine ještě větší tlak na Davideho Ballardiniho, kterému se janovský fotbal pozvednout nedaří. Udinese se už podruhé v řadě účastnilo brankových hodů, minulý týden hrálo 4:4 s AC Milán a dnes dalo čtyři góly znovu. Na hranici 99. branek se dostal kapitán Antonio Di Natale, a tak už může pomalu chystat oslavy kulaté stovky.

Přitom se mohl Di Natale trefit víckrát. V sedmé minutě dobře nacentroval Pinzi, ale Di Natale nedokázal míč trefit, a tak ho do bezpečí uklidil pro změnu domácí kapitán Rossi. Ten se pak ukázal na druhé straně hřiště, kde ho fauloval před vápnem Zapata a dostal žlutou. Milanettova střela z trestného kopu jen těsně minula branku, Handanovič jen sledoval, kam míč doplachtí.

Janov měl sice míč po většinu času na svých kopačkách a byl o něco lepším týmem, ale ve 27. minutě ho Udinese zaskočilo brejkem. Armero utekl Chicovi a řítil se sám na Eduarda, který vyběhl, ale Armero ho parádně přeloboval a poslal Udinese do vedení. Srovnat mohl Boško Jankovič, ale to by musel z hranice penalty trefit odkrytou klec a neposlat míč vysoko do oblak. Gokhan Inler po Sanchezově asistenci olízl brankovou konstrukci. Grifové se nakonec dočkali vyrovnání v nastaveném čase. Milanetto poslal za obranu pas na Sculliho, ten míč ještě stihl na hrací ploše, okamžitě mu ho vrátil a Milanetto se z voleje parádně trefil.

Deset minut po změně stran však Janov srazil do kolen hloupou chybou gólman Eduardo. Portugalský brankář vybíhal z vápna proti míči, který chtěl odkopnout, jenže ho absolutně netrefil a Di Natale pak zakončoval do prázdné brány. Jen o dvě minuty později už ale bylo srovnáno. Destro sice hlavičkou trefil tyč, ale míč se mu vrátil k noze, a to už se mladík z Interu nemýlil. Co to ale bylo domácím platné, když v 69. minutě Udinese opět udeřilo, opět z brejku. Isla utekl po pravé straně a naservíroval míč Sanchezovi, který měl v zakončení jednoduchou úlohu. Chilský štírek mohl přidat i druhý gól, ale alespoň něco Eduardo chytil. Když se na konci Janov snažil o vyrovnání, srazil jeho snahu definitivně German Denis, kterého vyslal Isla. Eduardo proti němu vybíhal, jenže jakoby nevěděl, jestli má jít ještě dál, zůstal stát, a tak se Denis nerozpakoval a dobrou ranou ho propálil. Konečný výsledek tak byl 2:4.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 , G: 90+2 KucKucKlan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele