16. kolo
11.12.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - SSC Neapol 0:1

Janov to nezvládl. V domácím prostředí podlehl v důležitém srovnávacím souboji Neapoli, když v útoku toho příliš nepředvedl a možná po víkendu opustí první desítku. Naopak Neapol se posouvá na druhé místo, ačkoliv ani z její strany to dnes nebylo nic skvělého. Hamšíkova hlavička po trestném kopu však rozhodla.

Na Stadio Ferraris se nezačalo v žádném bláznivém tempu a po zmínění menší ofenzivní snahy Janova můžeme přeskočit až do 25. minuty, kdy se měnilo skóre. Gargano poslal do vápna centr z trestného kopu a domácí obrana nepochopitelně nepokryla Hamšíka, který hlavou hladce otevřel gólový účet.

Eduardo, který neměl proti slovenské hvězdě příliš šancí, pak musel zastavovat Cavaniho a Zuniga v dobré pozici promeškal střelecký moment. Ve 33. minutě měli málem Grifové velkou šanci vyrovnat, ale Toniho tečovaný Rossi ještě lehce trefil Rossi, ale kvůli dalším tečím se míč nedostal až k volnému Palladinovi, který by jinak zakončoval do prázdné klece. V závěru prvního dějství po souboji s Campagnarem spadl ve vápně Luca Toni a domácí chtěli penaltu, sudí Brighi o tom nechtěl nic slyšet.

Už o poločase provedl Davide Ballardini dvě změny, očividně chtěl vyrovnat. Na hřiště poslal ofenzivní Mesta s Rudlofem a stáhl nevýraznou dvojici Palladino, Mesto. Vepředu ale byli vidět spíše defenzivní borci, Milanetto pálil nad bránu, Ranocchia po standardní situaci trefil horní síť. Janov byl lepší než v prvním dějství, tlačil, ale ve finální fázi byl jalový. Mesto posílal nebezpečný míč před bránu, ale na střelu to šlo příliš vedle a na centr to bylo do Toniho daleko. Další šanci pro Toniho připravil Rudolf, ale italský dlouhán v těžké pozici netrefil. Poté pálil po Toniho střele Rossi, ale i on trefil jen boční síť.

Neapol se soustředila především na defenzívu, ale domácí fanoušky vystrašil Eduardo, který si mimo vápno zpracovával dlouhý míč, který mu však trochu uskočil, a tak musel portugalský gólman předvést dobrou práci nohou, aby dotírajícího Cavaniho objel. Janov stupňoval tempo, o čemž svědčí 84. minuta. Situaci neustál Pazienza a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště. Přesilovka ale nebyla dostatečně dlouhá a Janov ji už nedokázal využít a s Neapolí doma padl.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
jazzmaster

Mála chybka... Stáhl Velosa, ne Mesta...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele