2. kolo
12.09.2010 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - Chievo Verona 1:3

Janov nedokázal navázat na předchozí vítězství a dnes se musel na vlastním stadionu sklonit před Chievem, které se oklepalo z rychlé inkasované branky a nakonec zvítězilo 3:1. A překvapivá je nejen výhra nad ambiciózním Janovem, ale také fakt, že má Chievo po dvou kolech plný počet bodů.

Lepší první start v italské nejvyšší soutěži si nemohl přát mladíček Destro, jenž je v Janově na hostování z Interu. Už v šesté minutě totiž otevřel skóre, na gól mu nahrával Palacio. Eduardo pak musel likvidovat nebezpečný centr směřující na Moscardelliho, ale Grifové úvod ovládli. Sorrentino měl co dělat, aby vytáhl Sculliho hlavičku. Domácí útočník se ocitl v další šanci po protiútoku a přihrávce Palacia, ale v tísni mířil nepřesně. Navíc si pak stěžoval, že byl držen a chtěl penaltu. To samé po rozhodčím požadoval na druhé straně po kontaktu s Ranocchiou Bentivoglio, ale Piearpoli opět rozpažil.

Ke konci začalo hrozit Chievo o trochu více a po příležitostech Rigoniho a Pellissiera se těsně před pauzou dočkalo vyrovnání. Moscardelliho s velkým štěstím překonal Eduarda, který se po zásadní teči Dainelliho pouze ohlížel, jak míč letí do sítě.

Do druhé půle nasadil Gian Piero Gasperini místo Ranocchii ofenzivního Kharju a Marco Rossi se posunul do obrany. První rukavice Sorrentina prověřil Criscito, ale se svojí dělovkou neuspěl. Jenže nakonec to bylo Chievo, kdo se při nevoli domácích tifosi, dostalo do vedení. Luciano předběhl Rossiho a připravil centr pro Marcoliniho hlavičku.

To už Janov výrazně otevíral hru a chtěl srovnat. Chievo toho využívalo rychlými brejky. Jako první musel Eduardo likvidovat střelu Granocheho a vzápětí zakročit i proti Pellissierovi. Čtvrthodiny před koncem mohl Granoche pojistit hostům vedení, ale míč napálil do břevna. Zápas nakonec rozhodl Miguel Veloso, jenž pár sekund po příchodu na hřiště ztratil míč a založil rozhodující akci Chieva. Na jejím konci byl přesně zakončující Sergio Pellissier.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
cresposuper

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele