25. kolo
13.02.2011 12:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Città di Palermo - ACF Fiorentina 2:4

Před hlavní zápasovou porcí si mohli diváci vychutnat předkrm v podobě zápasu Palerma s Fiorentinou a bylo se na co dívat. Hosté vyhráli 4:2, přičemž v zápase dvakrát prohrávali.

Start do utkání se více vyvedl Palermu, to bylo mnohem nebezpečnější a po zásluze šlo do vedení. Josip Iličič přihrál Pastoremu, který načal účet dnešního utkání - 1:0 pro Palermo. Fiorentina zareagovala nebezpečným přímým kopem Mutua, při kterém se musel činit Sirigu. Ten následně zasáhl i proti Camporesemu.

Fiorentina dokázala ještě v prvním poločase vyrovnat. Valon Behrami poslal za obranu Sicilanů lehký oblouček, který dopravil do sítě hlavou útočník Alberto Gilardino - 1:1. Za chvíli zkoušel střelecké štěstí Nocerino, jeho volej však byla nepřesná. Přesnost scházela i při velké šanci Violy, kdy se pověsil do vzduchu Behrami a hlavou těsně minul.

Palermu se podařil vstup i do druhého poločasu. Krátce po úvodním hvizdu dokázal Miccoli odcentrovat přes dva bránící hráče a před hlavičkujícím Nocerinem zívala poloprázdná branka - 2:1. Viola tak mohla zahájit další honbu za vyrovnáním, ale příliš se jí to nedařilo. Montolivo střílel vedle, pak už zase útočili domácí. Nocerino nechal vyniknout Boruce a polský brankář musel zasahovat i proti dorážejícímu Iličičovi.

Dvacet minut před koncem se podařilo Fialkám znovu vyrovnat. Osudným se Palermu stalo bránění rohového kopu, na zadní tyči byl totiž úplně volný Camporese a ten měl dostatek klidu, aby vsítil vyrovnávací branku - 2:2. A Fiorentina málem celý zápas otočila, Montolivo z dálky napřáhl a orazítkoval tyčku. Palermo si varování nevzalo k srdci a Fiorentina trestala. Poté, co Ljajič cpal míč před bránu, si vlastní gól vstřelil obránce Bovo - 3:2 pro Fiorentinu.

Nyní zahájilo svojí snahu o vyrovnání Palermo, Acquah byl ve velké šanci, jenže branku těsně přestřelil. Svěřenci trenéra Rossiho více otevřeli hru a Viole se nabízely brejkové situace. Po jedné z nich vstřelili hosté čtvrtou branku. Ljajič po pravé straně pláchl a předložil přesnou přihrávku Montolivovi - italský reprezentant neomylně zakončil - 4:2. Domácí jakoby opustilo štěstí, při další akci se ozvala Borucova tyčka.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele