2. kolo
12.09.2010 12:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Brescia Calcio - Città di Palermo 3:2

Diváci na stadionu Mario Rigamonti se rozhodně nemohli nudit. Domácí Brescia totiž přehrála Palermo 3:2 a slaví první vítězství v sezoně. Hrdinou se stal brankář Matteo Sereni, který doslova přiváděl střelce Palerma k šílenství.

Brescia vstoupila do utkání nejlepším možným způsobem, už po třech minutách hry se Dallamano z poměrně velké dálky odhodlal ke střele a překvapivá rána, která nebyla nikterak důrazná skončila za zády Siriga. Svojí roli při této brance sehrál i útočník Eder, který pohybem zmátl brankáře Palerma - 1:0 pro Brescii. Eder byl vidět i v dalším nebezpečném momentu, po narážečce se spoluhráčem ostře vypálil a míč jen těsně minul vzdálenější tyč soupeřovy branky. Vyrovnání mohla přinést akce vedená Nocerinem, sám Nocerino sice nevystřelil ale z druhé vlny přestřelil Hernandez.

Ve 23. minutě Palermo vyrovnalo na 1:1. Centr do pokutového území sklepl šikovně Hernandez na Pastoreho, jenž nekompromisně propálil brankáře Sereniho. Sicilanům ale tento výsledek dlouho nevydržel, Eder si fantasticky zpracoval přesnou přihrávku, a rovněž jeho zakončení nemělo žádnou chybu - 2:1 pro Brescii. Další vyrovnání mohlo vzejít opět z kopačky Pastoreho, ten však tentokrát nastřelil břevno! Brescia ještě v prvním poločase vedení navýšila, Caracciolo po kontaktu s obráncem Palerma upadl a rozhodčí nařídil pokutový kop. Sám postižený ho s přehledem proměnil a domácí tak vedl po prvním poločase překvapivě 3:1.

Druhý poločas začal soubojem Maccaroneho s brankářem Serenim, opora Brescie byla úspěšnější. Matteo Sereni se vytáhl i po přímém kopu, který bravurní skokem proměnil v rohový kop. Palermo mělo dost šancí, jenže Sereni byl k nepřekonání, své by o tom mohl povídat Pastore, jenž ho zblízka hlavou nedokázal prostřelit. Z druhé vlny se neprosadil ani Balzaretti, takže náskok Brescie byl stále dvoubrankový.

Také Hernandez se ocitl v bezprostřední blízkosti brankáře domácích, a stejně jako jeho předchůdci i on ztroskotal na výtečným Serenim. V 83. minutě se Palermu přeci jenom podařilo vstřelit kontaktní branku, Balzaretti využil zaváhání domácí defenzívy a Sereni byl tentokrát bezmocný - 3:2 pro domácí. Sicilané sahali po remíza, Hernandez byl opět v blízkosti Sereniho, a ten znovu neuvěřitelným zákrokem svůj tým podržel.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele