10. kolo
06.11.2010 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - US Lecce 2:0

Dlouho se diváci na stadionu Renato Dall'Ara nemohli dočkat vstřeleného gólu, nakonec se však dočkali. V 84. a 85. minutě domácí dvakrát uštkli a Lecce už se z tohoto úderu nevzpamatovalo. Boloňa se díky výhře 2:0 nad Lecce odpoutala ze sestupových pozic.

Brankář Lecce Rosati měl tu čest jako první zasahovat, střela Meggioriniho však pro něj neznamenala nikterak vážné ohrožení. Boloňa byla celkově lepší, především duo Di Vaio - Meggiorini se staralo o to, aby měla obrana s brankářem co na práci. Emiliano Viviano musel zasahovat až při střele Piattiho. Ve 38. minutě měl Di Vaio velkou šanci, parádní Buscého centr však nedokázal dostat hlavou za záda Rosatiho.

Po změně stran bylo Lecce blízko vedoucí trefě, Munari dobře hlavičkoval a jen díky skvělému zákroku Viviana se skóre nezměnilo. Na druhé straně zkoušel štěstí Della Rocca, jenže zamířil nad. V 65. minutě přihrál Di Vaio Buscému, který z poměrně dobré pozice trefil jen boční síť. Zanedlouho si musela obrana Boloni znovu dávat pozor na Di Vaia, někdejší reprezentant Itálie na zadní tyči hlavičkoval, nicméně nepřesně.

Čtvrthodiny před koncem utkání přizvedl dalekonosný pokus Meggiorini a vše směřovalo k bezbrankové remíze. Boloňa ale dělbu bodů nepřipustila, Rosati nejprve bravurně zlikvidoval volný přímý kop, ale o chvíli později už byl proti Di Vaiově hlavičce krátký. Střelec Boloni si zaběhl na prodloužený centr a hlavou dostal míč za zády brankáře Lecce - 1:0 pro Boloni.

Než se hosté stačili vzpamatovat z inkasované branky, prohrávali už o dvě branky. Hned minutu poté, co Di Vaio otevřel skóre utkání, se trefil střídající Gimenez - 2:0 pro Boloňu. V nastaveném čase mohl korigovat Jeda, jeho parádní přízemní střele však chyběla o něco větší přesnost. Brankář Viviano tak udržel čistý štít, co je však důležitější, je výhra 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele