29. kolo
13.03.2011 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím - SS Lazio 2:0

Ostře sledované římské derby znovu ovládlo AS. Giallorossi se mohli spolehnout na svého kapitána Francesca Tottiho, který vstřelil obě branky svého týmu. Hráči Lazia závěr nezvládli a červenou kartu si odnesli Radu a Ledesma.

Derby začalo obrovskou šancí Davida Pizarra, ten z 25 metrů napřáhl a orazítkoval břevno. Matuzalem to sice také zkoušel z velké vzdálenosti, ale našel pouze náruč připraveného brankáře Doniho. Branka nepadla ani o chvíli později, kdy své spoluhráče vyzýval ostrým centrem Hernanes. Na zadní tyči ale nikdo nedokázal míč zasáhnout a usměrnit jej do branky. Ve 40. minutě mělo AS velkou šanci, Juan zblízka pálil ale do střely se mu položil jeden z obránců Lazia. Kdyby tak neučinil, Vlci by s velkou pravděpodobností šli do vedení.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Jeremy Menéz se sice hezky obtočil, jenomže vystřelil vedle. Přesnost chyběla i o pár minut později Hernanesovi. Lazio si pak muselo rvát vlasy nad zahozenou šancí Floccariho. Hernanes mu totiž poslal načechraný centr a stačilo jen hlavou umístit, Floccari však minul a zazdil asi největší šanci Biancocelesti. To by nebylo tak hrozné, kdyby AS nevstřelilo vedoucí branku. Totti si nechal při přímém kopu přiťuknout míč a pak dělovkou překonal Musleru - 1:0.

Lazio situaci nezvládlo, zejména Radu, který zcela nesmyslně přiběhl k Simpliciovi a dal mu hlavičku. Rozhodčí neměl jinou možnost než vytasit červenou kartu. O pár minut později se Simplicio nachomýtnul k druhému klíčovému okamžiku, v šestnáctce Lazia byl na něj spáchán faul a nařízenou penaltu bezpečně proměnil kapitán Totti - 2:0. Ještě před tím uviděl další červenou kartu Ledesma. AS Řím vyhrál v derby 2:0 a nadále bojuje o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

doufám že nás ta prohra z LM psychicky nemoznamená...není moc času na přípravu ale doufám že dotoho hráči dají všechno...FORZA ROMA!

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vanGomm

Dvojtip X,nebo HX (výhra AS Roma o gól)

Reagovat
smazaný uživatel

rimske derby..jelikoz v poslednch 8 vzajemnych zapasech nebyla remiza..pri nynejsim postaveni v tabulce to vypada ze se budou delit body..tip X

Reagovat
Legolas John

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

forza lazio, dufam ze to bude konecne zarateho zapas

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Francescooooooooooooooooooooooo Stale je to najlepsi hrac v AS a bez neho by to nebolo ono... na konci to bolo krasne FORZA TOTTI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele