35. kolo
01.05.2011 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

AS Řím i v devíti dokázal otočit nepříznivý stav a vyhrál na půdě Bari 3:2

Velká bitva o čtvrtou příčku zaručující účast v předkole Ligy mistrů stále pokračuje a AS Řím se bez boje vzdát nehodlá. Francesco Totti se stal ústřední postavou utkání, v němž Vlci z Věčného města, přestože dohrávali o devíti mužích, vykřesali pořádné jiskry naděje. Městský rival Lazio se tak bude mít ještě co ohánět, aby svou pozici uhájil.

Již jistě sestupující Bari do utkání rozhodně nevstoupilo s cílem to soupeři usnadnit a byli to oni, kdo otevřel skóre. Centr Erika Husekleppa z pravé strany totiž zasáhl Juanovu ruku a sudí ve 25. minutě odpískal ve prospěch domácích pokutový kop. Ten bez potíží proměnil Simone Bentivoglio - 1:0. Hosté však z odpovědí dlouho nečekali a už za pět minut bylo vyrovnáno. Legenda AS Řím a celého italského fotbalu Francesco Totti ranou z přímého kopu obstřelil zeď a trefil přímo k tyči. Gillet v brance se stihl po míči jen poohlédnout - 1:1. Byl to zároveň historický okamžik, jelikož Totti touto brankou vyrovnal pátého Roberta Baggia v historické tabulce střelců Serie A.

Římané však nedokázali přebrat otěže utkání do svých rukou a ani ne pět minut před koncem prvního poločasu museli znovu lovit míč ze sítě. Na centr Jaime Romera si parádně naskočil norský forvard Huseklepp a proměnil ho akrobatickou hlavičkou v krásnou branku, mimochodem svou první v dresu Bari - 2:1 a za stejného stavu se odcházelo i do kabin.

A vstup do půle druhé si Vlci představovali rovněž úplně jiný. Složitou situaci ještě zhoršil Daniele De Rossi, jenž byl ve 48. minutě vyloučen za úder loktem do tváře střelce první branky domácích Simone Bentivoglia. Jakoby to však hosty spíše nakoplo, za necelých deset minut bylo znovu vyrovnáno. Parisi stáhl ve vápně Juana a nařízenou penaltu proměnil ve vyrovnání Totti a na čtvrtém místě historické tabulky se osamostatnil - 2:2.

Poté se začínala projevovat absence klíčového hráče Říma a více šancí měli hráči Bari. Prakticky ihned po vyrovnání si málem Juan vstřelil vlastní gól, když tečoval střelu domácích do tyčky, od níž se balón odrazil do náruče vděčného Doniho. Brazilský gólman musel vytasit skvělé zákroky v minutách následujících, nejprve si poradil s unikajícím Husekleppem, poté s nebezpečnou střelou Bentivoglia. Zapeklitou situaci vyřešil i po centru Edgara Alvareze.

V 78. minutě ovšem celá snaha domácích mohla přijít vniveč. Tottiho tečovaná střela se stala kořistí dvou hráčů zároveň. Těžkopádný Glik však střídajícího Borriella povalil na zem, uviděl červenou kartu a daroval AS Řím šanci na otočení skóre další penaltou. Francesco Totti se však nejspíše zalekl vysoké pokuty do klubové kasy za hattrick a míč z bílého puntíku poslal pouze do tyče.

V poslední minutě mohl o výhře Bari rozhodnout Abdelkader Ghezzal, jenže jeho parádní lob z 20 metrů skončil na břevně. Zdánlivý hřebíček do rakve Montellových svěřenců doslova zatloukl Simone Perotta. Italský záložník mimo hlavní dění praštil do zad Masiella a byl nekompromisně poslán pod sprchy.

Stejně jako po vyloučení De Rossiho, i v nastaveném čase se Římané dokázali zapnout a donutili své fanoušky k euforii. Střídající Aleandro Rosi byl ve správný čas na správném místě a centr z levého kraje vápna od Johna Arne Riiseho, jemuž ještě v cestě pomohl Borriello, se od něj odrazil za záda bezmocného Gilleta - 2:3. Jelikož branka padla v páté minutě nastavení, následoval jen závěrečný hvizd rozhodčího Russa a radost hostujících hráčů.

Autor: Marek Ustohal / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

povinna výhra....tip:0:2

Reagovat
Francesco Totti AS

FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 1-Totti

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

sudí dobrej kretén na obě strany, kdo viděl, ví :) :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele